onsdag, november 30, 2005

senast sedda

I måndags blev det film. Och choklad.För det är nog ett måste om man ska titta på "Kalle och chokladfabriken". Jag måste säga att jag tyckte om den. Väldigt skönt med barn som inte är så jävla goda hela tiden, även om själva Kalle var god så det skvätte om det, och hamnade högt på den orealistiska skalan. Men det gör ju hela filmen å andra sidan. "Straffen" barnen råkade ut för var extremt bra, mer sån´t! Hela Oompa Loompierna-grejjen känns som någon slags grej mot kolonialism, men det blev mest konstigt när de skulle hålla på och sjunga hela tiden.
Men jag kan konstatera att det är okej, Tim Burton får göra film av Roald Dahl. Det är det minsann inte många som får! Läser kidsen hans böcker idag förresten? Eller är det bara den där Harry som gäller? I så fall blir jag orolig. Har inte läst Harry Potter, Tanja Grotter eller Barry Trotter än, känner mig inte så sugen.
Har ambitionen att skriva in alla filmer jag ser och alla böcker jag läser här. Bäst att skriva det, så får jag lite mer press på mig själv. Presspress.

gensojan










Dagens konstigaste ord läste jag i GP: gensojan. Om man tittar på det en stund, eller ännu bättre - läser det högt, fattar man snart inte alls vad det betyder. Vaddå jens å jan? Sån´t här kan bli precis hur roligt som helst när man är lite för trött för sitt eget bästa. Men vid närmare eftertanke blir jag lite upprörd. Gensoja känns som ett påhittat ord för det första, som om man har varit lite lat och inte orkat skriva genmanipulerad soja, eller GMO-soja. Och visst, det kan ju vara okej, men när man sedan böjer det... gensojan. Ser ju skitfult ut. Skönt att hitta något relevant attt sura över idag också.
Här är artikeln, om någon mot förmodan skulle vara intresserad: GPsojan

söndag, november 27, 2005

svarta hål i hyllan

Idag blev jag medlurad till Bengans för att köpa skivor. Spankulerade omkring och kände mig riktigt vuxen och tråkig, för jag ville inte ha en enda skiva. Jag lyssnar ju aldrig på CD-skivor ändå, tyckte jag. Och förresten så är hyllan där jag har mina skivor lite klent uppsatt, så det är nog bäst att inte belasta den mer. Just när jag konstaterade att näe, här finns inte en enda skiva jag vill ha, just då fick jag nog av mig själv, och min tråkighet, och hittade en skiva som jag faktiskt trodde att jag ville ha. Började också tänka på hur jag fnyst föraktfullt för några år sedan, när någon sa att de flesta slutar utveckla sin musiksmak och slutar köpa skivor när de fyllt 22, och tänkt att så´n ska jag aldrig bli. En Depeche Mode-samling var det jag hittade. Med gamla låtar. Mest för att jag och en kompis diskuterat de svarta hålen man har i sin skivsamling, de där skivorna som betydde så mycket men som man ändå bara hade avspelade på kassett, för man inte hade råd att köpa mer än några folköl för studiebidraget, eller om det var månadspengen. Nu har man råd, och har haft så ett bra tag, och köpt skivor som är långt mindre betydelsefulla, och då känns de där "hålen" lite konstiga. Varför har man inte unnat sig att köpa cd:n man hade på band och lyssnade så mycket på så att bandet bokstavligt talat spelades sönder? Fylld av dessa tankar köpte jag glad i hågen Depeche Mode skivan, för den hade ju dessutom ett fint omslag och kostade ju bara 99 kronor och var ju en dubbelskiva.
När jag kom hem och efter en stund kom mig för att sätta på skivan, upptäckte jag att det var en liveskiva. Jag hatar liveskivor. Ska aldrig lura mig själv att det är bra att köpa skivor igen. Aldrig.

rallarsving


Såg sista avsnittet av mitt favorit TV-program igår. Eller om det verkligen var sista, det lät lite som att Musse sa att det var sista för säsongen. Står inget på hemsidan om det vad jag hittat. Kan ju erkänna att jag mest tittar på programmet för att Musse och Andreas är så otroligt charmiga och de bästa TV-personligheterna jag sett på länge.
Hur som helst, så intervjuade de Bosse Ringholm. Och han är verkligen så otroligt mycket ... politiker. Svarar samma sak oavsett fråga (bara för att han lyckats lära sig ett argument?) och går helt på linjen att han står för någon slags moral. Visst, man riskerar att skada sig när man går matcher i kampsporter, men man riskerar att skada sig bara av att leva också. Vill man hålla på med kampsport gör man ju det valet. Enligt kampsportsfakta.se har kampsport en lägre skadefrekvens än både fotboll, hockey och ridsport.
Men det sämsta av allt var nog när han påstod att man inte går in för att skada varnadra när man tacklas i ishockey. Vaddå, varför skulle man annars tacklas? För att det är mysigt? Att man vill komma åt pucken är ju bara ett svepskäl, det vet ju alla. ( I alla fall jag, com har extremt stor erfarenhet av hockey. Har ju faktiskt tränat en halv termin konståkning när jag var liten).
Jag är ingen kampsportsivrare, men någon ordning får det väl ändå vara? Vad är det för mening med att politiker tillsätter utredningar och anlitar forskare, om de ändå inte följer vad forskarna kommer fram till, bara för att de inte kommit till en slutsats som passar en? Lägg pengarna på något bättre i så fall. Pepparkakor till exempel.

lördag, november 26, 2005

mitt nya liv

oj. har bara hunnit leva mitt nya liv som bloggare i några timmar, men redan revolutionerat mitt sätt att tänka. Och fått en kommentar, en norsk. läskigt. men tack ändå. Lite svårt att fatta hur man gör det här, med bilder och så. Hade hoppats att jag inte skulle behöva någon html-kunskap, men det verkar dessvärre vara så illa. Pappa kom och hjälp!
nu måste jag fika.

åh

det är så roligt. jag hoppar på stolen som ett litet barn och skriker när jag ser att det fungerar! Jag förstår inte hur riktit, men det gör inget.

första första

Så. Nu har jag också blivit så där hip och modern med blogg.
Först tänkte jag att man verkligen måste ha ett syfte och vara en väldigt intressant person med otroligt massa roliga saker att berätta om. Men så läste jag runt lite och upptäckte att det inte var så. Inte alls. Man kan vara hur jävla tråkig som helst. Tur.