fredag, augusti 29, 2008

F.d stor kärlek i Trosa

Åh herregud. Min stora kärlek, innan jag träffade min man (nu får mina ex förlåta mig), ska spela in film i Trosa! Det är ju helt otroligt. Jag måste nog åka dit, kanske få mig ett hångel?

torsdag, augusti 28, 2008

Loppisfynd




Dagens skörd. En vas. En fruktskål. Ett whiskykitshglas. Allt till den sammanlagda kostnaden av 40 spänn.

onsdag, augusti 27, 2008

Det går bra nu kompis det går bra nu

Det går att jobba i regn till en viss gräns. Sedan blir man helt jävla tokig.

söndag, augusti 24, 2008

Lite glad.

Ibland får man vara glad åt det lilla. Som att omslagspappret tagit slut, och man äntligen får köpa nytt.

lördag, augusti 23, 2008

torsdag, augusti 21, 2008

Tröttnat

Hjälp!

Jag har tröttnat på att ha jeans på mig. Från att ha varit en jeanspersonlighet i väldigt många år, sisådär sedan mellanstadiet då man inte fick ha mysbyxor längre, till mitt stora förtret, har jag alltid haft jeans. Men nu känns det ofantligt tråkigt, obekvämt och uttjatat. Så vad ska jag ha på mig? Man kan ju till exempel inte ha kjol när det regnar?

tisdag, augusti 19, 2008

Förbud.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Det borde vara förbjudet för folk att flytta. Nu har jag snart inga kompisar kvar här. Och ingen lekkompis i bästebarnet heller. Snart kommer jag att få börja prata lite för mycket med kassörskan på Skabbköp och börja leka med vilt främmande barn på Plikta. Inte bra det här. Jag kommer skämma ut mig, men det är inte mitt fel.

söndag, augusti 17, 2008

Barnölen

Jag provar den nu. Mikkellers Kids Beer. Och ja, den är skum. Som ett slags öljulmustläsk. Söt som sirap, med en liten, liten efterbeska. Lukt av surt hö, väldigt äckligt. Men smaken. Ja, jag gillar den faktiskt. Ölläsk, inte fy skam.

helg

haha nu har jag helg det har inte ni!!!

lördag, augusti 16, 2008

Så bra

När man ynkar och pynkar och gnäller över att man måste jobba hela tre helger på en säsong, vilken fan inte är någonting om man jämför med vilken vårdanställd som helst, så får man i alla fall dricka 30-årig whisky! Lyx!

onsdag, augusti 13, 2008

Sugen

Jag är verkligen sugen på Alex James bok om sin tid i Blur. Jag köpte till och med en Bkurskiva för ett tag sedan, jag som aldrig köper skivor. Har dock gått och retat mig på att boken endast verkade finnas på engelska, men nejdå, i dagarna kommer den ut på svenska. Så nu behöver jag bara reta mig på att den än så länge endast finns inbunden. Och att jag är helt sjukt pank. Mindre än femti spänn om dagen, det är min inte så roliga budget från och med nu. Tur att jag hade ett sparkonto att länsa, annars hade det varit ännu värre. Alltså, jag vet inte, men är det inte förbjudet att vara så här pank om man är äldre än 22 och har en relativt fast anställning i alla fall för tillfället? Är jag inte lite för vuxen för att inte kunna shoppa när jag vill? Eller är det så att jag blivit vuxen nu, den här sommaren som har varit min pankaste någonsinn, känns det som. Jag har blivit så vuxen att jag vågar spendera mina pengar, för jag har äntligen lärt mig att det faktiskt kommer in nya? Fast jag vågar inte lita på det riktigt, riktigt. Tur att jag har en man som kan försöjra mig. Mouahaha.

Sensmoralen i det hela kanske är att man ska ge fan i att köpa skivor, för då har man senare inte råd att köpa böcker.

Nya rutiner

Vi har börjat med något nytt här hemma på eftermiddagarna. Spela tv-spel för att inte somna. Ett tidsfördriv så gott som något, men fan vad kass man är på Zuma efter en hård dag på jobbet!

söndag, augusti 10, 2008

Aalborg tips 2: Arkitektur








Aalborg är bitvis väldigt snyggt, bitvis puttinuttigt, bitvis alldeles vanligt. Och ganska likt Göteborg. De har till och med ett eget Hisingen, stackarna.

lördag, augusti 09, 2008

Aalborg tips 1: öl.


1. The Wharf. Under sommaren "bara" fyra sorters Cask Ale, men nördiga som vi var fick vi minsann smaka sju. Snyggt ställe, trevlig personal, salt&vinägerchips och back gammon fanns. Det blir inte så mycket bättre. Enda smolket i bägaren, faktiskt nästan bokstavligt talat, var den första real alen vi testade, som jag tror var för gammal. mycket vinäger ska inte en öl smaka. Men jag tror ändå att stället förtjänar sitt Cask Marque. Även det övriga ölutbudet var bra. Stället har fått Guld Diplom från Danska Ölfrämjandet.
Däremot måste jag varna lite för ett annat ställe, en liten bit därifrån. Det sägs vara bra och ha ett bra ölutbud, har fått ett brons diplom. Men deras personal var ingen hit. Jag ville prova en porter, men fick en stout. När ölen var nästan helt upphälld, insåg han sitt misstag och hällde i en skvätt porter. Inte så lite kasst. Stället? Det hette John Bull, om jag minns rätt.


2. Aalborg har även sitt alldeles egna mikrobryggeri; Sögaards Brygghus. De har både en restaurang och ett café, men som ligger vägg i vägg, med, i alla fall delar av, bryggeriet synligt i mitten. Och en rejäl uteserveringen. Maten var suveränt bra! En bra grej var att man kunde beställa in en provbricka, med sex sorter av deras öl, men endast fem centiliter av varje. Bra sätt att prova sig igenom en stor del av sortimentet, även om det kanske är lite lite för en ordentlig provning. Men några tastingnotes blev det i alla fall. Till matenen ölgryta så klart, drack jag en American Pale Ale, som var ganska parfymig men god. Dagen efter var vi tillbaka för lunch, och då provade jag en av deras tre öl bryggda på quinoa. Ett ganska konstigt öl, först kunde jag inte förstå varför det påminde mig så mycket om fjällvandringar, men sedan kopplade jag, det smakade en blandning av fruktsoppa, nypon och havregryn! Inget öl man dricker flera pints av precis, trots att det var föredömligt alkoholsvagt på endast 2,5%.


3. Men man har inte varit i Aalborg som ölnörd om man inte besökt, och shoppat på, ÖlKonsortiet. En relativt liten butik, men fullknökad med diverse rolig öl från precis överallt. Personalen var nog grymt kunnig, men det var väldigt svårt att fatta vad han sa. Men han såg påläst ut... Den, i alla fall i mitt tycke, men jag tvivlar på att Rekan håller med, roligaste ölen vi köpte där var Kids Beer, från Mikkeller. En helt alkoholfri öl, eller snarare läsk gjord på humle och malt. Inte för att jag tycker att man ska vänja småungar vid ölsmaken för tidigt, men vem har inte gått och önskat sig en ölläsk? Nu har jag inte smakat den ännu, så jag ska inte lova för mycket, men om den är god får det nog bli privatimport ifall jag skulle bli gravid...
Vi köpte även öl i en vinbutik, med ett förvånansvärt bra utbud. Och så blev det några flaskor i Fredrikshamn också, bland annat från ett bryggeri som ligger på Bornholm, samt från Carlsbergs lite "finare" serie, Cals Porter.

fredag, augusti 08, 2008

Höst?

Alltså, jag undrar, är det höst nu eller? I Aalborg kändes allt väldigt höstigt och skolstartsaktigt och jag svor lite i mitt inre över att jag uppnått en ålder då man inte längre får en massa böcker att slå in och bänkar att klä i bänkpapper. Jag behöver inte ens en ny kalender. Förändringsbehov har jag, väldigt mycket. Tur då att jag idag både har
1, rensat anslagstavlan (A, jag ger upp nu, vi kommer aldrig få en familjemiddag?)
2, rensat tavlor från tavellisten och flyttat burkar
3, ställt fram mitt finfina karottunderlägg på köksbordet med lite krimskrams på.
4, rensat på kylskåpet.




shit nu åskar det. hejdå.

SSSSSpray

För att få allt att kännas lite bättre, efter sprayningsincidenten, gick jag över till ett mer säkert kort när det gäller sprayningar. Ett råd från det där städprogrammet, ni vet. Med de där två kvinnorna som man inte kunde veta om de verkligen var på riktigt eller inte. Speciellt inte hon med stickade motiv på tröjan, som topsade folks kök och badrum. (Åh, vad jag saknar det, jag lyckades missa nästan alla avsnitt, men det var så bra). De gav tipset att man ska ha en sprayflaska med sig, med vanlig grönsåpa (både deras och min favorit), när man städar. Och är det några fläckar någonstans, så har man sprayflaskan beredd, och kan bara spraya på och torka av. Och nästan alla fläckar försvinner. Men det är inte det bästa, det bästa är lukten. Nyss var jag inne i badrummet, och när en liten pust av såpa slog emot mig, blev jag lite, lite lyckligare.

Läs instruktionerna.

Om det står på paketet med filodeg att man ska "ta bort smörpappret försiktigt", så betyder det att det finns ett smörpapper där. Ett papper som, även om det är omöligt att se, känna eller smaka, görs bäst i att tas bort innan gräddning. När de varit i ugnen är de nämligen inte lika svåra att urskilja. Och inte ens på pin kiv ville jag äta papperspiroger.

Om det står på sprayburken att färgen passar bra till precis vad som helst utom redan tidigare målade ytor, så betyder det just det. Det blir inte bra även om man öser på färg, om det är en redan målad yta man sprayar på.

Nu kör jag en bottle kill på vår Highland Park 18. Sedan kanske jag är på humör för att redogöra för en förträfflig semester i Aalborg. Den lilla staden där det aldrig är fint väder.

i fint sällskap i rätt stadsdel

Minsann, Mikebike är inte den enda. Även jag har blivit länkad till från majorna.nu. tack tack.

söndag, augusti 03, 2008

Susofon


Kanske världens tuffaste instrument. Om jag får barn ska de spela susofon.

fredag, augusti 01, 2008

Tapet från ödehus

Den här tapeten, som nu är med i rubriken, fanns i ett av ödehusen som inspekterades för några veckor sedan. Jag tycker att jag känner igen den, men var har jag sett den? Och är det möjligtvis någon som har några rullar över?

Lite inkompetent.

Jag lyckades i alla fall se att de där plantorna inte skulle vara där. Och de har defenitivt inte stått där hela sommaren. I Luleå verkar det vara sämre ställt med kompetensen hos parkarbetarna.

- Jag har jobbat hela sommaren och sett dem och förstått att de inte hörde hit, men jag har inte vetat vad det är. Jag trodde det var ogräs, kunde aldrig tro att det skulle finnas cannabis i kommunens rabatter, säger Emelie Isaksson.



Om man jobbat hela sommaren och sett något som man tror är ogräs, rycker man inte bort det då?

Träffande beskrivning

Min kollega, hon med den halva chokladbollen, har trots ett mycket ringa bloggläsande lyckats ringa in hela blogggrejjen på ett sätt som ingen annan;

Bloggar, det är som motsvarigheten till folk som skickar in små husmorsknep till Allers. Man känner ett oemotståndligt sug att dela med sig av sin alldeles vanliga vardag.

Aalborgstips?

Nu har jag semester igen. Grymt skönt, man blir mer än lovligt dum i huvudet av att jobba i den här värmen. På eftermiddagen gäller det att se stenhårt koncentrerad och sammanbiten ut, så att inga besökare får för sig att svara på frågor som man är alldeles för solstekt för att kunna svaret på, trots att det i annan väderlek finns där som ett rinnande vatten (mmm vatten).

På måndag åker vi till Aalborg, mannen och jag. Givetvis ska vi dricka öl, där finns mikrobryggeri, finfina puben och ölbutiken av rang. Men vad ska vi göra mer? Tips emottages tacksamt! Av alla jag frågat hittils så har en del visserligen varit där, men i så fall var det längesedan, och ingen kan klämma ur sig några mer rekommendationer än att jo, Aalborg, det är en mysig stad.