måndag, augusti 31, 2009

Husmorstest

Jag visste väl det.

Du fick 9 rätt av 10 möjliga

Husmorstipsen har räddat dig många gånger. Du är en riktig husmorstyp.



Testet kan du göra här.

fredag, augusti 28, 2009

Lunch


Ungefär en gång om året för jag sug efter smörrebrödslunch. Helst med ägg-majjo-keso-röra. Idag blev det utan majonäs, efter som min man osolidariskt nog inte äter det, så de tuberna jag köper hem alltid blir för gamla. Men vi fick Brandmästare Andréns Törstsläckare att dricka till, så det var gott ändå.

torsdag, augusti 27, 2009

Gangsta

Men gud så lämpligt. Just när vi går hemifrån, efter att ha fixat och städat lägenheten inför visningen som skulle börja inom en liten stund, ser vi vad det var för något. Det står en utbränd bil femton meter från entrédörren till vårt hus. Vi får hoppas att lägenhetsspekulanterna tittade åt ett annat håll.

onsdag, augusti 26, 2009

Sytt



Det är skolstart för somliga, 80-årsdag för andra. Och alla får de finfina saker sydda av mig. Det är nästan så att jag vill ha kvar dem själv, så snygga som de blev. Turligt nog har jag kvar tygen till kassen, där får det bli en kopia till mig.

Jag vill också börja skola. Övermannas av bänkpapperssug, kollegieblockshamstringslust och pennvässningsbegär så här års. Det blir dock ingen skola för mig inom den närmaste framtiden. Jobbet är för roligt, studier skulle inte ge bättre jobb eller bättre betalt, och CSN-räkningarna svider redan för mycket varje månad.

Snygg Stig och en annan mugg


Men åh. Kan det sluta komma nya koppar man behöver. Räcker det inte med alla de sorter jag redan hamstrar?

Mysko på natten

I natt hände det konstiga saker utanför på gatan. Det började med en biltuta som tutade i ett streck mellan tio över ett till ungefär fem minuter senare. Det blev svajigare och svajigare, och jag undrar om den slutade för att batteriet tog slut (förmodligen inte, bilbatterier håller väl längre än så), eller om biltutor har en inbyggd maxgräns. Då tutan tystnade kom vad som lät som sopbilen, började med en smäll och stod och väste en bra stund, för att sedna avsluta med ännu en smäll. Jag fantiserade ihop att det nog var en brandbil, och låg och sniffade efter brandlukt i säkert en halvtimme innan jag gav upp.

måndag, augusti 24, 2009

Salmiakki


Fazers Salmiakki. Herregud vad gott. Det är ju precis så det ska smaka.

Jag skulle ju sy och ägna mig åt annat handarbete idag. Det kanske kan bli nu när chokladen är slut.

Inte två streck

Nej. Jag är verkligen inte det minsta gravid. Däremot är det folk som tror det, helt osannolikt ofta. Vilket ger mig komplex som den värsta fjortisbruden. Så snälla, kan vi inte komma överens om att om utifall att jag någon gång skulle bli gravid, så berättar jag det själv. Så slipper jag känna mig så tjock under tiden.

fredag, augusti 21, 2009

Dagens komplimang

Du är den klokaste och vackraste kvinnan jag träffat på två veckor!

Sagt av en mycket mosig pundare, efter att jag skällt ut honom för att han cyklade i rabatten. Man kan ju undra vad han har haft för umgänge de senaste två veckorna.

måndag, augusti 17, 2009

Hälsat på



Vi har varit i Västerås i helgen. Hälsat på vänner och finaste ungen. Och ett och annat djur. Tillbaka hemma så känns allt vardagligt och trist. Tur då att bekantskapskretsen ynglar av sig, så man får nya små barn att hänga med.

onsdag, augusti 12, 2009

Kom och köp, finfin lägenhet







Så där. Fotograferingen är äntligen avklarad. Nu kan vi börja smutsa ner igen. Ända tills visningen. Det har aldrig varit så här rent här hemma. Och aldrig så här tomt. Det ekar.

söndag, augusti 09, 2009

Piffat, eller snarare råstädat

Vi har ägnat exakt hela helgen åt lägenhetspiffning. Och ändå har vi nog bara kommit halvvägs. I lördags skurade jag alla fogar i badrummet med tandborste och/eller diskdito, med både vanlig badrumsrengöring och fogrent. Det syns ingen skillnad. Whaste of time, kan man tycka. Det är inte ens visning på gång, däremot fotografering till annonsen. Men om mäklerskan och fotografen vill, skulle de kunna äta direkt från badrumsgolvet. Eller de skulle det igår, idag råkade jag duscha krukväxterna där, så nu är det äckligt igen.
Hur som helst, nu ser sovrummet ut som ett halvsunkigt hotell + krukväxter, och hallen ser nästan ut som om vi redan flyttat därifrån.
"Bara" vardagsrummet, köket, balkongen och återigen badrummet kvar.

fredag, augusti 07, 2009

Garderobsdagbok

Jag är så fascinerad och imponerad av folk som har garderobsdagböcker. Som Linda K. Skulle jag ha en skulle det vara bilder på mig i arbetskläder, kolonikläder (=arbetskläder), cykla till och från jobbet sunk, pyamasbyxor och kanske två kjolar som jag varierade mellan.
Ibland blir jag väldigt sugen på att ha ett jobb där man har riktiga kläder på sig. Det får mig att shoppa klänningar lite då och då. Sedan hänger de där, på galgarna. Det är för få helger som klänningarna får komma ut och lufta sig på.

torsdag, augusti 06, 2009

Luxuöst

Det där med "bubbelvatten direkt från kranen", som den där enerverande ungen på reklamen tjatar om, det är ju ingenting. Igår köpte vi ett nytt duschmunstycke. Med champagnestrålar!

onsdag, augusti 05, 2009

Fixat


Kolonin är färdigpiffad! Det blev ju helt otroligt snyggt, om jag får säga det själv.

söndag, augusti 02, 2009

Avvinkat

Så har jag vinkat av ännu en kär vän som flyttar till fel sida av landet. Och jag försöker få bort det onda i hjärtat genom att måla ljusblått i smäcket, men det går så där. Det är förbannat ledsamt när folk flyttar. Även om de inte försvinner från jordens yta, försvinner de från ens vardag. Piss.