lördag, januari 30, 2010

Många

Efter fem dagars datorfrånvaro har jag 479 olästa inlägg i readern. Det ni!

söndag, januari 24, 2010

Kökssoffa Makeover

Före
Soffan, som jag fick av mormor och morfar för många år sedan, har nu äntligen fått ny klädsel. I det snyggaste tyget. Tyget är ett före detta påslakan, köpt på loppis i Tvååker. (För övrigt en grymt bra sommarloppis!). Jag har ingen aning om vem som gjort tyget, det kan vara allt från Marimekko till Hemtex. Så småningom ska soffan bli vit, eller någon annan färg.
Efter
Lite tydligare bild av tyget.

Till London

Jag sitter och filar på en packningslista. För imorgon bär det av till London! Det ska bli lite plus, lite minus, lite regn. Väldigt svårt att bestämma skor och jacka. Annars är det väl mest en massa laddare och kameran som ska med. Och alla adresser. Det ska bli skönt, hur som helst, att komma iväg!

lördag, januari 23, 2010

Snyggaste brödförvaringen


Via HelloTiger och Elle Interiörs bildspel från Formex, hittade jag de här snygga brödpåsarna. Riktigt, riktigt fina, tycker jag. Om de dessutom hade hjälpt brödet från en säker torkdöd hade de varit det ultimata kökstillbehöret, men jag tror mest att de är estetiska.

fredag, januari 22, 2010

färdigsydda och upphängda


Det tog en jäkla tid. Men nu är de äntligen uppe! Tyget heter Lolly, och är en stor stuv fyndad på Tyglagret, som sålde diverse med kilopris. Riktigt snyggt tyg, men jag vill nog hellre tänka att det är botaniskt inkorrekta maskrosbollar istället för klubbor.

Födseln -de officiella produkterna




Det är ju väldigt imponerande med alla dessa produkter, bara för att vi ska föda barn just den dagen. Men jag tycker nog att de kunde valt en bild som var lite mer lik mig och Jonas, så att inte bebisen blir förvärrad. Mitt trädgårdsintresse har de i alla fall tagit till vara.

Snyggstryk

Före
Så där. Man behöver inte längre kräkas med ögonen så fort man ser vår strykbräda. Det är bra. Tyget var en sisådär 1:50 x 2 m, som fyndades på loppis för 25 spänn. Nu är bara frågan vad man ska göra med resten av ett så här fint tyg.
Efter

torsdag, januari 21, 2010

Tulpanens Dag, en vecka senare...



Den 15 januari var det tydligen Tulpanens Dag. De här köptes dock ett par dagar tidigare, och på något sätt är de fortfarande för fina för att slängas. Jag gillar hur färgen drar sig tillbaka, från börjar vad de helrosa.

Gårdagens fynd


Onsdag = loppisdag.
Igår köpte jag den här ljusstaken. Har redan en likadan fast brun, så därför behövde jag ju den här med. Och jag vet att jag inte är den enda som samlar på sig sådana här... Både Fingerspitzkan och Litet Hus har likadana, eller om det är fler armar på deras, och i andra färger. När vi loppar ihop är det nästan slagsmål om fynden.

Jag köpt även två böcker, att läsa på Londonresan. Boktjuven, av Markus Zusak, som jag hört väldigt mycket gott om, och en Inger Edelfeldt; Svarta lådan. Jag läste mycket Edelfeldt för några år sedan, ska bli spännande att se vad jag tycker om henne nu.

Som vanligt hittade jag saker som jag senare ångrade att jag inte köpte. En finfin röd vaxduk, som hade varit perfekt att slå in något i, eller att använda istället för hyllpapper. Och så är det den där kassen med mattrasor som jag tittar på varenda gång jag är där... Hmmm, jag måste nog gå dit igen en sväng på lördag.

tisdag, januari 19, 2010

Kamerakrångel

Fick någonslags besked från Canon idag, när jag mailade dem om datorns och kamerans ovilja att samarbeta. Men åh, vilket jobbigt svar.

Kunden kan prova med de uppdateringar som finns för Windows Vista. Dessa ska fungera även tillsammans med Windows 7.
Ibland förekommer konflikter likt den kunden beskriver och det är tyvärr svårt att peka på den exakta orsaken.
Oftast beror detta på mjukvarukonflikt. Orsaken kan vara annan mjukvara som används för att kommunicera med andra enheter man ansluter via USB.
Prova avaktivera denna mjukvara om det är möjligt och koppla ifrån enheter anslutna via USB, exempelvis webbkamera, scanners eller synkprogram för mobiltelefoner.
Starta sen om och ansluta kameran endast, gärna i en annan USB port än innan för att tvinga datorn att upptäcka den på nytt.
Brandvägg eller antivirusprogram kan ibland blockera kommunikationen så det kan vara bra att prova tillfälligt deaktivera dessa med.
Då kameran hittas av datorn och syns via enhetshanteraren kan vi konstatera att kameran fungerar felfritt.


Vi har ju till exempel tangentbord och mus via usb, blir svårt att testa att dra ut dem och bara ha kameran ikopplad... Suck, jag tror jag väntar tills imorgon med att ens börja försöka.

söndag, januari 17, 2010

Surt

Dagens bittra på Blocket (och jag förstår dem):


Babylift - footsack - skötväska - varukorg

I absolut nyskick!
Vår nyinköpta vagn blev stulen i trappuppgången innan vi ens hade hunnit sätta på tillbehören! Så nu säljer jag dem, helt oanvända.

lördag, januari 16, 2010

Utrensat

Idag har vi fixat en massa här hemma. Möblerat om pyttelite, och rensat och sorterat ganska mycket. Jag packade ihop två kassar böcker, som jag inte vill ha uppe i bokhyllorna längre. Det får räcka med dubbla rader i vissa hyllor, och jag kommer ju aldrig roa mig med att slå upp någonting viktigt i mina skrytakademikerekonomiböcker i alla fall, eller läsa om halvkassa pocketböcker. Nu står kassarna i källaren, i väntan på att jag ska bestämma mig om de ska sparas, skänkas bort bland vänner och bekanta, eller om jag helt enkelt ska värna mitt bostadsområde och lägga upp dem på en hylla i miljöhuset? (De är lite för många för att bookcrossa).
Vad skulle du gjort?

onsdag, januari 13, 2010

svårtolkade öppettider

Jag tänkte hälsa på jobbet snart, och planerade att kanske åka dit en dag kombinerat med mat/fika.
Jag förstår öppettiderna i november och december.
Men... januari och februari då?

Öppettider 2009 - 2010
Under November och December månad, måndag till fredag är stängt. Lördag och söndag 10-16. Från och med mars börjar resturangen servera lunch mellan kl 11-14

Liten liten mössa


Idag går jag in i vecka nitton, och för att fira investerade jag hela fem kronor i en gul hjälmmössa på loppis. Jonas är väldigt skeptisk till modellen, så jag tänker; varannan dag -mössa på och varannan dag -mössa av.

(Nej, det är inte mössan på bilden, men en likadan. Fast gul).

måndag, januari 11, 2010

London?

Om mindre än två veckor åker vi till London. Jag behöver därför alla tips, och varningar, ni sitter inne med. Vad får vi absolut inte missa? Vad ska vi slippa? Det får gärna vara preggovänliga aktiviteter, listan på pubar som ska besökas är redan överfull.
Tack!

söndag, januari 10, 2010

Spådd


Åh, jag har blivit spådd av Majken, som utbildat sig i favoritblommespådom. Låter bra!

Liten shrimp i din mage,
kommer out och leker jage.
Också jobb du jobbar på,
hösten kommer - du får gå.
Annars bara fina fisken,
utan maskin tass sköter disken.
Över home och trädgårdshus,
lyser flitens lilla ljus.

Vill du också veta din framtid? Det är bara att viska din favoritblomma i Majkens öra (eller kommentarsbås, snarare)

Hjälp!

Jag får inte EOS Utility att fungera med Windows 7. Kameran reagerar inte, programmet fungerar inte, trots ändrat kompabilitetsläge. Det går visserligen att föra över bilderna från kamera till dator ändå, genom att kopiera dem direkt från minneskortet, men det är inte alls lika smidigt som med programmet.

Någon som vet hur jag ska göra?

(Det är programvaran till min Canon EOS 400D, inköpt för två år sedan).

I hooden




Här är så himla fint, här i krokarna.

lördag, januari 09, 2010

Snyggaste puffen

Kolla in den här sittpuffen. Hur snygg som helst, en sådan här ska virkas, helt klart! Men kanske i ganska tunna matt-trasor istället för det tokdyra föreslagna garnet?
Kommer passa finfint i cowboyrummet!

Det verkar finnas mycket snyggt på Pickles, jag får nästan inspirationsöverdos och vet inte vart jag ska börja! Och tipsarn om Pickles är supertipsarn Hello Tiger. Där hittar jag även länken till Emmas designblogg, som i sin tur fick mig vidare till Varpunen, en blogg som jag absolut inte förstår, då den är på finska, men shit vilket fint barnrum! Vilken säng!

kallt

Igår var jag riktigt, riktigt dum. Skulle på puben, och senare på examenskalas, och trots att termometern visade -13 °C valde jag att ta på mig klänning och strumpbyxor. Visserligen tre lager, men ändå. Det blev lite bråttom, så jag hann inte ta på mig knästrumporna jag tänkt ha också, de fick åka med i väskan.
När jag kom ut kändes det som om någon med iskalla fingrar genast greppade mina ben och gosade lite, men det var inte det minsta gosigt. Snarare väldigt kallt.
Det första jag gjorde när jag kom på bussen var att ta på mig strumporna.
Det första jag gjorde när vi kom in till stan var att köpa ett par ylleleggings. Det fick bli som ett straff för att jag varit så dum. Dyra var de också. (Och snygga).

Och det var tur att jag gjorde den investeringen! På väg hem, med både ylleleggings och knästrumpor och tre par strumpbyxor, stannade nämligen spårvagnen halvvägs och meddelade att nej, nu kör jag inte längre för längre fram står den en trasig spårvagn. Så vi fick oss en halvtimmeslång promenad hem i vinternatten.

Tipsigt 2

Dagens tips är en blogg och en bok. Boken fick jag i julklapp av kära maken, och det var nästan så att jag inte kunde läsa den på kvällen för jag skrattade så att sängen hoppade och jag blev så uppe i varv att jag inte kunde sova.
Nu är boken utläst, men som tur är bloggar författaren fortfarande.
Dagens tips alltså:
Ketchupmamman.

fredag, januari 08, 2010

Premiär

Så där. Efter en finfin promenad i omgivningarna så fanns den plötsligt bara där. Årets första semla. Nu finns den i min mage istället.

måndag, januari 04, 2010

Torrt

Vi har för närvarande inget vatten. Alls. I hela huset. Genast blir man så klart både törstig, kissnödig och sugen på att duscha. Och så klart hade vi tvätt i tvättstugan.

Det hela beräknas ta några timmar, och det finns en tank framställd på gatan som man kan hämta vatten ur. Men gud vad handikappad man blir!

söndag, januari 03, 2010

Dagens myt

Dagens myt, lyckligtvis avlivad på FL: äter man mycket morötter under graviditeten blir barnet rödhårigt.

Synd, jag tycker det är så fint med rött hår.

Tipsigt

Dagens tips:
Le Parfait - en mat- och baktidning på nätet.
Krickelin krickelin -en blogg. Snygga bilder, fina loppisfynd, och om jag förstått saken rätt så bor hon i Varberg. Jag bodde där en kort period under min utbildning, och var alltid så nyfiken på vilka det egentligen var som bodde där på riktigt. Och dessutom är vi lika gamla, och ska ha barn nästan samtidigt.
Ungt blod - också en blogg. Väldigt snyggt, väldigt gullig unge.
Porslinsbloggen - som namnet antyder, en blogg om porslin. Som fyndas på loppis. Kan verkligen få igång loppissuget. Han som har bloggen verkar vara väldigt kunnig också. Och så länkar han till en massa fler porslinsbloggar, man kan fastna i timmar.
Dödergök -hon stickar så fina saker att man nästan dör. Och så verkar hon ha trädgårdsutbildning, och det är ju för det mesta mycket sympatiskt.
Och sist, men inte minst, dagens låttips: http://open.spotify.com/track/5Ans6AmnrIswaTGWSziqz0

lördag, januari 02, 2010

Inredningsplaner




Jag/vi har en del storslagna planer. Jag planerar, Jonas säger Bu eller Bä.

I cowboyrummet:
Fejkträväggen får vara kvar. Väggarna ska bli ljust duvblå. Som köket på bilden, fast ljusare färg, fast väggar. Golvet ska bytas ut. Jag är väldigt sugen på rött gummigolv med bluppar, men jag vet inte om det låter sig göras, om man kanske ska ha någonslags mer normal plastmatta.

Det ska dit två tore-hurtsar, en vit och en röd. (Den vita till mina tyger, den röda till alla bebiskläder som "någon" envisas med att bunkra). På dem en skiva, som tidigare varit en köksbänk, en vanlig, tjock träskiva som är fin. Hoppas bara att den är tillräckligt lång för hurtsarna. Så småningom en spjälsäng, som gärna för vara röd. Eller mörkbrun. En bokhylla behövs också, typ Billy. Vit. Helst ska det gå att sätta luckor på, vid behov, men det är kanske inte helt nödvändigt. Sekretären som står där idag ska ut i hallen.

I vardagsrummet:
En av de små bokyllorna ska byta plats. Vi ska ha riktigt, riktigt mycket tur och hitta den ulitmata tv/stereo-bänken. I teak. Med skåp undertill. Cirka tre meter lång. Det kommer bli skitsnyggt.

Köket:
Det ska målas eller tapetseras. I februari. Hör ni det, ni som vill hjälpa till? Kökssoffan ska helst målas, det ska upp lister under köksskåpen, vi ska ha ännu lite mera tur och hitta passande 60-tals skåpshandtag. Det ska upp en stringhylla ovanför köksbordet. En sådan där hylla med olika fack där man har mjöl m.m, en grund variant, får också gärna dyka upp.Och när vi ändå är inne på fynd, en sådan där barnstol med en röd och en vit kula på. I fint skick. Det ska upp en riktigt stor anslagstavla. Köksbordet ska slipas och lackas, eller kanske målas. Fler jordade eluttag vore också väldigt bra. Köket är mest akut, men inte allt i köket. Bara väggarna blir gjorda.

Som tur är, så är hallen och sovrummet redan väldigt bra. Och badrummet behöver egentligen bara nytt badrumsskåp.

För att inte glömma

I natt ska jag tänka på att jag har sökt tre jobb, satt upp gardinstången i vardagsrummet, tvättat två maskiner tvätt, bokat in mig på preggoyoga (tyvärr inte förrän i mars), försökt boka tid på vårdcentralen (men onlinebokningssytemet fungerade inte).

Nu har jag även förirrat mig in på försäkringskassans hemsida. Det skulle jag inte ha gjort. Förträng, förträng, förträng.

Inte ritktigt en sådan barnvagn

Gud så praktiskt, här är både barnvagn och bebis på annons! Dessutom "snygga båda 2". Inte var det dyrt heller.
Tradera, det är grejjer det!

Perspektivlöst

Vissa dagar börjar jag undra om jag totalt tappat koncepten. Och kvällar, framförallt. När jag har legat vaken väldigt länge och funderat över oj, nu känns det lite så, är det normalt, nu gör det lite ont där, ska det verkligen göra det, nu är magen helt sned, ska den vara det, ska den verkligen vara så här stor eller är jag bara fet, eller borde den kanske vara större, och tänk om bebisen inte mår bra och tänk sedan när den ska komma ut, och varför kan inte barn vara färdiga när de är tio centimeter långa så att det är lättare att få ut dem? Och börjar jag få järnbrist eller är jag bara lat?
Som grädde på moset börjar jag stressa upp nig något alldeles väldigt över att jag verkligen måste ha sökt lite fler jobb än ett när jag ska rapportera till arbetsförmedlingen, att jag fortfarande inte vet om jag har någon sgi, vilket babyskydd som är bäst i olika sorters bilar, samt att jag fortfarande inte har satt upp vardagsrumsgardiner, om någon kan tänkas vilja ha vår nya toasits som inte passade och om gummimattor med bluppar verkligen är ett bra golv. Och jag har liksom ingen som helst koll på vad som egentligen är viktigt att stressa upp sig över eller inte.