tisdag, mars 30, 2010

Vårskor


Eftersom jag var för orkeslös för loppis och annat i helgen, blev jag tvungen att fynda ett par Converse-kopior på ICA Maxi istället. Ett fynd så gott som något, och imorgon ska det varken vara regn eller minusgrader, så då blir det jag som struttar till både MVC, jobb och junta med nya skor. Vårigt värre!

(Skorna på bilden har jag förgäves försökt virka, dock i barnstorlek, men jag är lite för dum för att förstå hur man gör. De gör sig nog inte heller i min storlek...)

I övrigt börjar jag känna mig stor som ett hus, går omkring och tänker om alla speglar att nej, den där måste visa en bredare bild än vad som är verkligt, speciellt en evil spegel i omklädningsrummet, där ser jag ut som om det är dags att föda vilken dag som helst. Egentligen har jag inte precis världens största mage, men den har börjat växa så snabbt att jag verkligen börjar undra hur det ska gå.

Och så känner jag en väldig brist på gravida kompisar, har inte en enda, vad jag vet. Lite tråkigt.

söndag, mars 28, 2010

Dagens roliga

Idag skrattar jag åt det här: Stationsvakts JimmieÅkesson-giffar. Gör det du med!

onsdag, mars 24, 2010

kort

Det är väldigt kort tid som jag är både hemma och vaken nu för tiden. Och den tiden lägger jag på annat. Och väldigt lite energi som blir över, när den där sprattelkorven i magen tagit sitt.

Men jag kommer tillbaka!

fredag, mars 19, 2010

Första veckan avklarad


Första veckan har varit hård. För kroppen. Jag har inte lärt mig att jag har en mage ivägen, att det inte är skönt alls att vika sig dubbel när man ska lyfta bågot från markhöjd. Och förra säsongens hårt uppjobbade muskler är ett minne blott. Men första veckan har också varit väldigt rolig. Det känns bra att jobba igen, även om det är det enda jag orkar. Och idag fick jag en Stig Lindbergs Fallandelöv-mugg, bara så där!

tisdag, mars 16, 2010

Mustigt

Måste tipsa om att julmustbloggen är aktiv igen, med ett påskmustmästerskap! Följ den spännande utvecklingen här!

söndag, mars 14, 2010

Dags igen


Imorgon börjar jag jobba igen. I samma gamla park. Måste erkänna att det känns lite nervöst den här gången, med en mage i storlek fotboll som ska vara med överallt. Planen är att jag ska jobba fram tills en månad innan beräknad nedkomst, så det blir bara två månaders jobbande. Rent socialt ska det bli jättekul, och jag hoppas jag ska orka.

Tidigare säsongsstarter har jag tänkt så här;
2009: Jag är lik förbannat lite orolig, hur ska jag klara av att sova middag på jobbet? Ser ni någon ligga ihopkurad i en buske i en park en stund efter lunchtid framöver, så kan det vara jag. Väck mig i så fall inte.

2008: Arbetsbyxorna är uppsydda. Brödet är bakat, matlådan lagad. HellyHansen och jackan tvättade. Skorna insmorda. Knogen omplåstrad.

2007: Idag är sista dagen. Från och med imorgon ska jag jobba järnet i fem och en halv månad. Med två veckors semester, förhoppningsvis. Jag bara tassar runt här hemma. Vet inte hur jag ska utnyttja de sista skälvande timmarna av ledighet.

fredag, mars 12, 2010

Ny layout på G?

Stationsvakt, denna superbloggare och klippa, skriver idag om att det har kommit nya layoutmallar till Blogger. På tiden, tycker jag, de som hittills funnits känns en aning uttjatade. Jag blev genast sugen på att ändra om här, men väntar nog lite tills allt inte är så supenytt, och till en dag då vår uppkoppling inte svajar så som idag. Hade egentligen tänk byta till Wordpress i samband med att vi flyttade, men jag har, trots en del provbloggande, inte blivit vän med det systemet. Så jag blir kvar här, ett tag till i alla fall.

Snyggt hos grannen


En lägenhet i huset brevid vår är till salu. En exakt likadan som vår, i grunden, men med en icke fulmålad kryddhylla och icke nedriven... vad de nu heter, de där hyllorna med fack där man kan ha lite mjöl och sån´t. Vår kryddhylla är målad ganska fult i rött och vitt, och den där andra hyllan är borttagen och har lämnat ett fult hål efter sig under skåpet.
Det är nästan så jag blir lite avis.

Fast vi har originalskjutdörrar på överskåpen. Hah!

Födslar både här och där

Precis när jag hade upptäckt att jag är gravid, började jag följa alldeles extra många gravidbloggar. Jag har nämligen ingen riktig kompis att vara gravid med, tyvärr.
Eftersom ganska många inte berättar på sina bloggar med en gång att de ska till att ha barn, har det fallit sig så att jag mest har följt de som är lite mer gravida än mig.

Och se, nu börjar de födas både här och där hos favoriterna! Puh, spännande värre. (man får vara lite detektiv och kolla twitter också).

Själv har jag tre månader kvar. Vår barnmorska började fråga lite, när vi var där härom dagen, om huruvida jag börjat tänka på förlossningen och kände mig lite panikslagen eller så. Jag har börjat tänka, men har inte blivit skraj. Ännu.

torsdag, mars 11, 2010

Snöpligt


Vi har brist på ordentliga grytlappar här hemma. Vi har många fina, men de är antingen för tunna eller för små, bara ett par är riktigt bra, och de behöver ju onekligen tvättas ibland. Därför tänkte jag idag omvandla ett nystan av de fina mattrasorna vi köpte på senaste loppisutflykten, till ett par rejäla grytlappar. Döm om min förvåning när jag upptäckte att nystanet bara består av sisådär 30 centimeter långa remsor! Jag vet inte om det har någon funktion, om man behöver just sådana remsor om man ska göran något speciellt, men i grytlappsframställarhänseende är det ju helt förkastligt. Bättre lycka med nästa nystan!

Någon som har ett bra förslag på vad remsorna skulle kunna användas till? De är klippta i ett så himla fint tyg, vore synd att slänga dem.

tisdag, mars 09, 2010

Idag.


Jag fick så himla fina tulpaner av Farmor i lördags! De står fint, slår ut rejält, och doftar så gott! Verkligen skillnad på tulpaner och tulpaner, jag tycker ofta att de bara slår ut lite halvt och sedan bleknar bort. Tacka vet jag de som slut ut ordentligt och sedan vissnar på ett snyggt sätt!

Idag har det varit en intensiv dag. MVC-besök, häng och datorsupport hos Mamma, två timmars promenad i solen, storhandling och hemsläpning av två hurtsar. Hurtsarna är de superfina gamla Tore från IKEA, men de hade tyvärr fått glyceringstänk på sig som var svårt att få bort. Hade tänkt ha dem till bebisens kläder med en bänkskiva ovanpå, så det blir lite snygg yta att ställa grejjer på, men det visade sig att skivan var för kort och bred, så vi får se hur det blir. Det var i alla fall en bra idé från början, som kanske blir till ett bra resultat tillslut.

Fin sittyta


I senaste numret av Family Living såg jag den här pallen från Rice. Väldigt snygg. Och den borde inte vara helt omöjlig att inspireras av och göra något liknande själv. Så nu håller jag ögonen öppna efter en pall med förvaring under locket på loppis.

(Bilden är lånad från inreda.com)

måndag, mars 08, 2010

Tack för... väldigt lite

Jag håller på att luska lite i det här med barnvagnar. Eftersom blivande morfar inte vill byta bil, vore det praktiskt om vår barnvagn fick plats i bilen han har nu. Och eftersom vi tänkte köpa en begagnad vagn, är det lika bra att börja hålla ögonen öppna, då jag tror att det är ganska få modeller som får plats i bilen. Blivande morfarns bil är en Skoda Fabia, och vi kommer åka mest i den och en Volvo, som har större bagage.
Då jag är pyttelite lat, orkade jag inte gå ut och mäta bagageutrymmet, utan mailade Skoda för att fråga om måtten. Förklarade noga att det handlade om att få in en barnvagn i bagaget. Som svar, vilket jag visserligen fick snabbt, fick jag en länk till deras broschyr om bilmodellen i fråga. När man äntligen hittar information i den om bagaget, kan man läsa följande;

Bagagerummet på hela 300 liter (Combi 480 liter) är störst i småbilsklassen
och kan utökas genom att fälla ett eller flera sätesplatser i
bakstätet. Maximal lastvolym är hela 1163 liter (Combi 1460 liter).


Så bra. Då får vi plats med 300 liter barnvagn? Har Skoda kanske lanserat en flytande barnvagn som extrautrustning till sina bilar?

Uppdaterat: Måtten är 95 bredd och 57 djup, så nu vet ni det!

Internationella kvinnodagen

Den här dagen gör mig kluven, numera. Det är inte längre så självklart att gå och gapa i en demonstration, till en tredjedel bestående av hippieshit, en tredjedel grabbar som samlar pk-poäng genom att skrika sig hesa för att få ligga, och en tredjedel som jag, i alla fall för några år sedan kunde identifiera mig med. Kvinnokamp kan aldrig vara värt något utan klasskamp, något som allt för ofta kommer i skymundan. Samtidigt tycker jag, om inte annat dför allt som hittills uppnåtts, att internationella kvinnodagen absolut bör uppmärksammas, alternativt firas. Jag vet bara inte hur jag vill göra det längre. Så länge gick jag med i den virituella barnvagnsmarschen (lite lagom legalistiskt, och trots att jag ännu inte fött barn), men hoppade över Göteborgs Åttonde mars-demonstration, där jag inte hittade någon plats för mig. Hade gärna uppmärksammat dagen med en fika med en och annan kompis från förr, men alla har ju flyttat härifrån. Det är ändå de gamla systerskaparna som det känns bäst att sitta och vara bitter med.

söndag, mars 07, 2010

Smarrig middag


Igår åt vi god middag. Med tema sött och starkt.
Kycklingvingar
Klyftpotatis
Nachos
Jonas egengjorda salsa med en skvätt Ardbeg i (hemgjord salsa, extremt mycket godare än köpt! Och fräschare! Och egenodlad chili!)
Creamed corn (gräddkokt majs, väldigt smarrigt)

Hur gott som helst. Vi har haft samma tema förut, men då med en whiskysour till fördrink, vilket vi hoppade över igår, det hade varit för orättvist för mig.
Inspirationen kommer ur den här boken; Bourbon Amerikansk Whiskey, av Örjan Westerlund, Jerry Lindahl och Rob Cederlilnd. Den finns i vårt hushåll sedan ett tag tillbaka, och om du blir avis, finns den även på bokrean.
Till det hela dracka jag en Störtenbecker, som nog fortfarande behåller platsen som den minst äckliga alkoholfria ölen, och Jonas drack en Oppigårds Amarillo Spring.

lördag, mars 06, 2010

En söt sur

Som en övning inför att bebisen kommer ut, (det är ju trots allt snart bara 100 dagar kvar!) har jag blivit med surdeg! Den ska matas och pysslas om, varje dag, enligt ett speciellt schema. Det är inte en vanlig surdeg, utan en söt surdeg som tydligen heter Herman. Det ryktas att den här surdegen har åkt runt mellan olika människor i fyra år, här är en annan som har testat! I tio dagar ska man ta hand om honom, sedan ska man dela med sig, och bara behålla en liten bit, som man bakar en kaka av. Ska bli spännande!

onsdag, mars 03, 2010

Vårigt


Jag har hört från säker källa att sådana här blommar i Halmstad nu. Måste betyda att de är här snart!

tisdag, mars 02, 2010

Händelserik natt

Inatt drömde jag att jag, med hjälp av en orangutang, knivmördade två elaka gubbar. Det är inte så konstigt att jag inte känner mig värst utvilad.

måndag, mars 01, 2010

Gravidyoga

Idag var jag på gravidyoga på YogaCentrum för första gången. Det blir nog jättebra, när det kommit igång lite mer. Idag var det ganska mycket om bäddning. Det var nämligen en matta, en kudde och två filtar som skulle vikas och anordnas på olika sätt inför varje övning. Men oj vad man låg och satt skönt!
Kanske lite konstigt, men det kändes väldigt roligt att göra något tillsammans med den där bebisen också.