tisdag, juni 13, 2006

nyttigt och gott?

Varför i hela fridens namn måste gränsen gå vid 75%?

Choklad med en kakaohalt över 75% = hälsan själv, nyttigare än så här blir det inte. Antioxidanter så det bara skvätter om det, nyttigare än vilken grönsak som helst, nästan.
Choklad med mindre än 75% = livsfarligt sockerberoende, fett så det dryper, hjärt- och kärlsjukdomar kommer som på beställning, om man inte hinner dö av fetma först.

Och varför, varför innehåller den ganska nya varianten av Center, det vill säga Center Dark bara 70% kakao? (Om ens det, det står 70% på paketet men vad de syftar på framgår inte...)

Kan det bli mer orättvist? Jag vill ju bara vara lite nyttig, men ska det vara så här så går det faktiskt inte.

2 kommentarer:

Cliff Hanger sa...

Ursäkta, detta är helt orelaterat, men denna nyhet borde du gilla:

http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,841378,00.html

lisa sa...

länken funkar inte! jag förgås av nyfikenhet!