fredag, december 15, 2006

Grannar o o o o Grannar


Mina grannar idag:
- De med samma efternamn. De har bara samma efternamn, brevbäraren får tro vad han vill.
- De vi kallar KurtOlssonochhansfru. Idag var de nere i granskogen/på torget och valde och valde. För att slutligen komma hem med den finaste, finaste granen. Och ställa den i entrén. Och pynta den med jättefint, jätteantikt julpynt. Så jag blir nerväs att allt ska bli snott, och som gör mig väldigt glad att jag inte bor i Hjällbo. Och som sprider grandoft i hela trappen. Hoppas ingen är allergisk.
- De som satt upp en lapp, och erbjuder sig sina tjänster som privatdetektiver. Som uppger både falska namn och falska telefonnummer, men sedan ändrat sig och skrivit vad de egenlien heter och sitt riktiga telefonnummer. De insåg väl att det skulle bli svårt att få uppdrag annars. De är nog inte riktigt vuxna.
- De trevliga, och uppenbarligen nyinflyttade, som lämnat fin lapp i vår brevlåda om att de ska ha glöggkväll/inflyttningfest ikväll, och vi ska säga till om det blir för mycket liv och glam, då är det bara att knacka på.
- Bratsen. Som bara borrar och bankar. Som vanligt. För ett halvr sedan fick jag höra ett rykte att de tagit ner en vägg, men vid det här laget måste de verkligen ha en öppen planlösning, alternativt ersatt alla väggar med nya och laggt till spegelvägg. De är de tråkigaste grannarna man kan ha.

Annars inget nytt, här uppe på Berget.

4 kommentarer:

El_Pedro sa...

grannarna som har dåliga slagborrmaskiner och konstant borrar är ganska påfrestande faktiskt.

jag valde att inte borra upp våra snygga hyllor ovanför tv´n för det var söndag kl 18.00.
men tanke på grannarna.

men tji fick jag när någon anna dåre gick igång med slagborret kl 20.30 senare samma söndagkväll....

nån har julpyntat lite i våran trappuppgpng med. blev jätteglad när jag såg det. Blomma och lite gubbar i ett fönster

lisa sa...

visst är det fint? väldigt trevligt, omtänksamt.

kurage sa...

knacka på hos dem som har julfest och be dem dämpa sig och "ta det lite piano" redan vid 21.00!

lisa sa...

Haha, det skulle jag gjort, men det var igår. Faktum är att jag inte hörde ett knyst ifrån dem, det var bara bratsen ovanför som lät som vanligt...