måndag, april 02, 2007

blåst insändare

Ur dagens GP:

"Nu när våren är här och vi vill njuta på våra balkonger av sol och fågelsång störs vi i stället av dessa lövblåsare, som inte kan vara särskilt miljövänliga. De spyr ut avgaser, blåser runt skräpet från ena hörnet till det andra och dessutom kan man ifrågasätta bullernivån.

Måna om miljön?"

Fy fan nu blir jag lite arg i mitt miljövärdshjärta. Vad är det här för men än lovligt naiv och egoistisk människa? Om ingen hade blåst upp all flis, alla löv och framförallt allt skräp som folk är dumma nog att länga överallt, så hade insändarskribenten säkerligen klagat för att det var så skräpigt nuförtiden. Tänk istället på de som är tvugna att gå runt med de "inte särskilt miljövänliga" lövblåsarna. Tror du att de gör det enbart för att störa dig på din balkong? Bara för att retas? För att det är så roligt? Tror du att det känns kalasbra när händerna skakar för att man gått så länge med en blås? Tror du det känns bra i öronen efter en dag med hörselkåpornas radio på högsta volym? Med tanke på hur otroligt förorenad flisen är efter en vinter, är det då inte bra att ta bort den från gatorna istället? Kära Måna, sluta gnälla.

6 kommentarer:

johanna sa...

ah jag vet. som tur var slapp jag all jävla flisupptagning i år. det är det enda som varit helt fantastiskt bra med det här företaget. inte ett endaste jävla kvasttag med flisen har jag behövt göra. inget med lövblåsen. allt fix o färdigt med några grabbarna grus som kom o fixade. himla najs.
btw, imorse började en snubbe blåsa flis halv 7!!! på morgonen utanför vårt hus. liiiite tidigt. pust

lisa sa...

Haha, kanske inte så poppis att börja så tidigt...
Vilken lyx att slippa flisen! Verkar vara ett bra ställe du jobbar på, har de inga hus i Göteborg :) Fat nu ska jag ju vara på din gamla arbetsplats i sommar, ska bli kul.

mikebike sa...

haha det låter som det rörde en känslig nerv hos dig lisa;) den där insändaren var ett praktexempel åp dåligt gnäll. jag gillar ju sura människor men det ska gnällas med stil;)

hur har du det på berget? själv ska jag ha tomater på min balkong;)

lisa sa...

Tomater? Vilken lyx. Jag är mest rädd för att blåsa ner från min balkong för tillfället. Och så är det aldrig sol. Var glad att du hänger vid bergets fot!

Per sa...

Vad är det för fel på räfsor?
Den eviga bilden av en kommunalarbetare(dvs alla park mm arbetare) är ju att de står och lutar sig på en räfsa eller kratta.

lisa sa...

Tyvärr har inte alla kommunalarbetare nuförtiden den lyxen att kunna bete sig som just kommunalarbetare. Och satan vilken träningsvärk man får efter ett par dagars sopande...