torsdag, juni 28, 2007

två lektioner i trafikvett/allmänbildning

1. Om det är målat en cykel på asfalten vid eller i närheten av trottoar, betyder det INTE att du ska gå med din väninnna och era tre gigantiska hundar i de filerna. INTE.

2. Om du kör bil och ska svänga använd blinkers. Annars är det omöjligt att veta vart su ska, och man blir som cyklist antingen påkörd eller ståendes som ett fån. Det här gäller även yrkestrafik, som till exempel färdtjänst.

6 kommentarer:

Per sa...

Mottrafikanter är pack! Spårvagnar skall alltid ges företräde. För hur konstigt det än låter så kan inte ett fordon på +28 ton, som inte kan väja, stanna på 5 meter, går på tidtabell mm stanna vid övergångsställen eller cykelbanor. Denna lilla sak är det en massa mottrafikanter som inte kan få in i sina skallar.

lisa sa...

Bra. Där kom lektion nummer tre.

(Själv har jag den största respekt för spårvagnar, jag lovar. Eller kanske framförallt dess chaufförer)

Anonym sa...

Pröva och cykla på linnégatan, fy fan, inte ett rätt där! grrr.

lisa sa...

jag cyklar inte längre på Linnégatan, det var flera år sedan jag lärde mig att det inte är förenligt med att ha förståndet i behåll...

Cliff Hanger sa...

Du har helt rätt i dessa lektioner. Annars stör jag mig mycket på cyklister i trafiken. Särskilt såna som cyklar på gatan fastän det finns en cykelbana som löper parallellt med gatan. Grrr...

lisa sa...

jag cyklar alltid på cykelbanan så länge det finns en cykelbana. Jag är på gränsen till rabiat när det gäller att följa trafikregler... men de finns där av en anldning! :)