torsdag, januari 17, 2008

sticka

Jag har blivit lite övermätt på virkning. Och spenderat allldeles för lång tid runtsurfandes på diverse handarbetsbloggar, vilket har fått mig att inse att det är ju stickning som är grejjen. Eller kanske inte hela grejjen, men det är nog lättare att göra sådana saker som jag vill göra genom stickning än att virka. Så med hjälp av den gamla trotjänaren Darling, samt min farmors stickbok från ICA-förlaget, "Stickat för små och stora", påbörjade jag projekt stickning igår. Och det gick riktigt, riktigt bra. Jag har ju stickat förut, men det var på högstadiet udner tvång och jag gjorde en halsduk som var så ful att den fortfarande innebär ett visst trauma och som fått mig att avstå stickandet alla dessa år. Det var på den tiden jag började hata allt jag handarbetat så fort det var färdigt. (Åhh, jag sydde världens fulast knall-lila byxor med häng, fy vad fula de var! Ryyyys!) Den känslomässiga processen har lyckligtvis mattats av. Nu tycker jag om i alla fall hälften av grejjerna jag gör.
Idag vågade jag mig in i en av de centralt belägna garnaffärerna, som är specialiserade på stickning, och behövde inte låtsas som att jag lovade att sticka något av garnet jag köpte, utan kunde däremot stolt förkunna att nu, nu skulle det stickas! Efter mönster! Jag visste till och med vilka nummer jag behövde på stickorna och hur mycket garn som beräknas gå åt. Att det fanns stickor i så många material hade jag däremot ingen aning om, där var jag tvungen att erkänna mitt nybörjarskap.
Så nu är det bara att hålla tummarna att jag kan fortsätta tycka om det jag producerar inte bara nu, när det är cirka en sjättedel färdigt, utan även när det är helt klart. Men jag kan lova att det ser bra ut! (Även om min resårstickning inte ser ut exakt som på bilderna...)

Det är typ det här möstret jag går efter. Fast i grått och lejongult. Mycket snyggt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

sticka sticka! kan man lägga in en beställning? jag kan inte sticka.. ännu en sak att lära sig

lisa sa...

beställningar är än så länge överkurs... men kolla in darling-sidan jag länkar till, så kan du nog snart sticka du med! Fast annars är ju virkning väldigt bra också!