söndag, februari 10, 2008

Experiment

Jag virkar tossor som, medvetet, är alldeles för stora, för att jag ska kunna köra dem i tvättmaskien och de ska bli tovade och fluffiga och supersnygga. 60-graderprogrammet, spännande spännande. Så visade det sig, efter en timmes spännande väntan, att de inte alls krymt så mycket som de borde. Därför kör jag dem en gång till nu. Jag fegade ut på 90-grader, men edgear och kör dem i 80 grader. Rysligt spännande en söndagseftermiddag.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Tips: det är centrifugeringen snarare än det högra gradtalet som tovar! Brassa på med extra centrifugalkraft så händer det grejer. Det är den hårda behandlingen som bryter garnets strukturer har jag läst någonstans.

Hanna sa...

högra till skillnad från den vänstra graden. haha.

Anonym sa...

Nej men vad skumt. Nu ser det ut som om en helt annan har kommenterat mig - fast det är jag. Och nu har jag lyckats ta upp spejs på en TREDJE kommentar. Jag tar igen för all okommentering under vintern. :)

lisa sa...

Aha, tack för tipset! Och jag blev väldigt nyfiken vilka tre som kommenterat :)

Summan av kardemumman blev att de krymt från strl 44 till 36. Så nu har jag ännu ett par tossor och maken får fortsätta frysa om fötterna. Men experimenteringen fortsätter, någon gång ska det bli rätt! Och nästa gång provar jag med mer centrifug.

Cliff Hanger sa...

Vilken cliffhanger! Spännande!

Cliff Hanger sa...

Okej, nu såg jag att resultatet redan hade kommit. Bättre lycka nästa gång!

Cliff Hanger sa...

Men det var fasen! "Blanksteg" här ovanför är OCKSÅ 251 år. Jag är ju det sedan 2 år tillbaka (fullt logiskt) och även en annan bloggare (KEI) som jag hittade häromnatten är 251 år! Vad är oddsen för detta!?

lisa sa...

251 måste vara det magiska år då man uppnår bloggmognad!

Anonym sa...

hahahaha :o)

SixesAndSevens sa...

höhö, jag läste "trosor" istället för tossor. hehe hade vart snyggt.

johanna sa...

tovade trosor låter lite.. sticksigt :o)

lisa sa...

haha... ganska helylle! men man lär ju inte frysa om rumpan!