lördag, maj 03, 2008

Funktionsmat

Efter att ha ätit en hel del ute den senaste tiden, ätit icke matlådevänlig mat, och haft förmånen att bli bjuden på supergod middag, drabbades jag av matlådepaniken nu ikväll. Känslan av att frysfacket som helst ska vara knökfullt av smarriga luncher skulle gapa tomt mot mig på måndag. Och tisdag. Och alla andra dagar.

Jag är verkligen fast i matlådeträsket. Mycket mat som lagas i det här hemmet ska gå direkt ner i låda. Det finns visserligen en restaurang i parken jag arbetar i, men jag har varken råd eller tid att äta där särskillt ofta, (trots personalrabatt). Så det blir till att laga. Och laga.

Därför har jag spenderat en del av lördagskvällen med att laga matlådemat. Eftersom det är dagen innan handling gapade det mesta tomt. Så det fick bli fullkornscousous(jag har ätit pasta varje dag i en vecka, minst, förutom de dagar jag ätit linssoppa, vilket är två). Och en röra bestående av allt man kunde hitta.
Broccoli. Kycklingkorv. En halv paprika. En tomat. En förpackning LagaLätt. Ketchup. Soya. Vitlök och vanlig lök. Kidneybönor. Buljong och kryddor. Hur det smakar? Det får bli en överraskning på måndag. En bra sådan, hoppas jag.

Hade det funnits ett piller man kunde ta istället för att äta, hade jag nog tagit det. Bara man fick ner lite rabarberpaj emellanåt.

4 kommentarer:

Joakim sa...

Hej! Själv har jag deklarationsångest då den inte är inlämnad och nu börjar det bli bråttom.. Kram

lisa sa...

det är ju bara att knappra in en kod?

sericea sa...

jösses, tack jag är inte ensam. jag trodde det bara var jag som gjorde såna där "veva-ihop-nånting-som-ser-bra-ut-matlådor :o)

lisa sa...

Vi är två. Känns tryggt.