måndag, juni 30, 2008

Inte helt bra



Man skulle kunna tro att jag gett upp syltaochsafta-projektet efter förra årets rabarbermarmelad (av vilken jag hittade en burk i kylskåpet igår, fortfarande lika hård, men inte ens möglig!). Men efter att ha skördad en massa svarta vinbär blev jag så sugen på att göra sylt. Och nu har vi dessuotm två hushållsvågar, så vad kunde gå fel? Syltsocker, det ska tydligen vara omöjligt att misslyckas med, enligt reklamen. Jag kan berätta att reklamen ljuger. Håller just på att koka om min sylt, då den första gången mer hade sopp-konsistens än syltkonsistens. Hoppas det blir bra den här gången. Annars blir jag faktiskt ledsen.

Uppdaterat: Jodå, det blev bra. Jag hade inte behövt koka upp alltihop en gång till och tillsätta mer socker, då hade det nog blivit perfekt. Men smaken var det inget fel på, och de passade finfint till de syltkakor som vissa frön ska få smaka på!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det brukar stelna när man använt syltsocker. Mums i filen!
mamman

lisa sa...

Perfekt i filen! Blir man knäpp om man lever på enbart sylt och fil hela sommaren?