lördag, oktober 04, 2008

Absolut bäst just nu

Det bästa just nu, i nästan samtliga kategorier, är Röklakrisportern från ÖlandsToken. (Med den bizarra adressen storstark.nu!) Jag har testat både på fat och flaska, och tror faktiskt att flaskvarianten vinner! Doften är syrlig men ett litet stråk av ensilage, sedan smakar det en pust av eldning och sedan kommer den underbaraste eftersmaken av alla, nämligen smaken av det gamla hederliga, supergoda, godiset Käck (som numera är omdöpt till kick, av en anledning jag inte förstår). Det blir inte bättre än så här.

Tyvärr är den slut på systemet, men om du är riktigt sugen kanske den finns kvar på the Rover?

(Nej, jag är inte sponsrad men i det här fallet skulle jag inte ha något emot det)

Den här petar ner Ocens HästskitsIPA till en hedrande andraplats.

Förvörigt provade jag min gamla favorit LeftHand MilkStout för första gången på fat häromdagen, på Red Lion. Och nja, jag får nog säga att jag föredrar flaskvarianten här med. Konstigt. Eller så drack jag i fel ordning, med fel mat innan. Eller på fel ställe. Eller så har vi vuxit ifrån varandra.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Åh jag som älskar Käck. Brukar köpa 3 st ungefär var tredje vecka. Att det inte blir oftare är konstigt faktiskt. /davidinho

lisa sa...

Jag är också en käck-fanatiker, men köper det alldeles för sällan! Jag tror att det är för att det är så gott så man skulle bli tokig om man köpte det oftare.

Helena sa...

Klart den måste heta Kick i stället för Käck, annars är det ju inte EU-anpassat!

Johan sa...

Jaså du gillar Lakritsportern? Jag har fortfarande inte bestämt mig för vad jag tycker. Det syrliga gillar jag inte alls och normalt sett inte söt öl heller men det vägs upp bra av lakritsen på slutet.

Fast den är onekligen rätt spännande!

lisa sa...

Den är ju varken balanserad eller sorttypisk på något sätt, men jag har bestämt mig för att jag inte är domare utan att jag bara utgår från min egen smak, och tja, då blir det full pott!