måndag, oktober 27, 2008

Hembryggt


Tredje omgången hembryggd öl tappades på flaska i lördags. En porter. Spännande! Som grönöl smakade den inget vidare, men jag tror den har potential. Trots att det gick att känna samma bismak som de två övriga ölen, en bitter och en special bitter, har lite gemensamt av. Vad det nu ska vara bra för. Men jag har ändå hopp om att portern ska bli en riktigt bra julöl. Den ska runda av sig, lagras, på flaska en månad eller mer först bara.

I sann hushållnings- hembryggar- och viklararossminsanntrotssämretider-anda ska vi även prova på att göra GPs berömda dunderglögg. Fast vi gör nog halv sats, det känns som att 2,5 liter täcker upp husbehovet rätt bra. Imorgon bär det av till affärn för att köpa svagdricka!

2 kommentarer:

Johan sa...

Är det klurigt att brygga egen öl? Man kanske skulle göra ett försök.

lisa sa...

Klurigt och klurigt... Vi har gjort på extrakt, men haft i extra malt och humle. Det har, som sagt, gett en liten skum bismak hittills, men det ska gå att göra bra öl även på extrakt. Det som är meckigt är väl att det tar tid, är en del utrustning man behöver, och att det är SUPERNOGA med hygienen. Utrustningen måste saneras och så, och man måste vara försiktig, annars kan ölen lätt bli infekterad.
HemBryggarFöreningen har kurser i helmaltsbryggning, vi var på en sådan och det var jättebra! Så snart ska vi nog våga prova på helmaltsbryggning. För mer info, kolla på http://www.shbf.se/ och http://www.humle.se/ . Lycka till!