onsdag, oktober 22, 2008

Porterfestival, en rapport


Det är ju porterfestival i stan! Mycket trevligt initiativ, och det känns, som Rekan skriver, riktigt bra att se folk dricka annat än pisslager för en gångs skull. (även om jag kan ha vissa invädningar mot folks beteende i övrigt, sexskämt är inte roliga vilt främmande porterdrickare emellan). Jag har bevistat festivalen två gånger, både på öppningsdagen i söndags och igår kväll. Och detta är vad jag klämt i mig:

Närke Stormaktsporter Närke Kulturbryggeri, en Imperial Stout , som fick betyget 4.6 av 5. Den provades både från fat, och så den lagrade Stormaktskaggen från flaska. Flaskbetyget blir skrämmande höga 4.9.

Närke Max Golding Starkporter, Närke Kulturbryggeri, Baltic Porter 2.7 av 5.

Närke Black Golding Starkporter, Närke Kulturbryggeri, Baltic Porter 4.3 av 5.

Nøgne Ø Dark Horizon First Edition, Imperial Stout 4.3 av 5.

Ølfabrikken Islay Cask Stout Bryggeriet Ølfabrikken (Gourmetbryggeriet), Imperial Stout 4.2 av 5.

Nils Oscar Coffee Stout Rwanda Gatsinga, Nils Oscar, Stout 4 av 5.

Nynäshamns 101 Oktan Imperial Stout, Nynäshamns Ångbryggeri, Imperial Stout 3.7 av 5.

Dugges No. 100, Dugges Ale & Porterbryggeri, Porter 3.5 av 5.

Och slutligen så har även jag fallit till föga och äntligen gått med på RateBeer. Med 200 sorter redan provade och noggrant uppskrivna i fina boken, har jag varit i valet och kvalet. Det kändes oöverkomligt att skriva in alla dem på ratebeer, men samtidigt snöpligt att "gå miste om dem". Men jag började från första oktober, och får nu en ursäkt att prova om tidigare provade favoriter. Ganska finurligt, och det gav ju mig en bra ursäkt att passa på att dricka Stormaktskaggen igår igen.
Och ja, det är nördigt i klass med ornitoloigernas kryssande. Men roligt! Skulle jag någon gång börja bete mig så där drygt som vissa visade exempel på igår, och börja häva ur mig hur många öl jag testat på ratebeer innan jag ens presenterat mig för folk, så får ni ge mig en box i magen.


Boken, här med på TreSmåRum i våras.

4 kommentarer:

SixesAndSevens sa...

hmm... åhå... aha... säg, vad tycker du om heineken på flarra? :)

Johan sa...

Jag förstår verkligen inte grejen med Stormaktsporter... tycker den är för söt och lite småtrist.

Ölfabrikkens Islay Stout var slut när jag skulle pröva den igår, får hoppas de plockat fram några flaskor ikväll istället.

lisa sa...

Heineken på flaska? då blir det spöstraff :)
Jag trodde att Stormaktsportern var överskattad, men första gången ajg provade den så insåg jag att näe, det var den inte. Hoppas du får chansen att testa Islay Stouten, den var häftig!

Johan sa...

Det är lite det som är kul, att alla har olika smak. Nu tyckte jag ju inte Stormaktsportern var äcklig, långt därifrån men det finns mycket mer jag hellre dricker.

Jodå, jag fick prova Islay Stouten, den var fin :-)