lördag, februari 21, 2009

Studiebesök på OceanbryggerietI går var vi på studiebesök på Oceanbryggeriet. Väldigt kul att se, och lärorikt. Det började snurra en hel del tankar i huvudet på skillnaden mellan att brygga hemma och kommersiellt.
Efter en rundtur i bryggeriet fick vi turligt nog slå oss ner i den nästan färdigbyggda pub-delen, där det till skillnad från övriga lokalen, fanns värme. Att öldrickning med fingrar som är kallare än ölen inte är någon hit lärde man ju sig redan i Slottskogen på folkölspremiärerna på 90-talet.
Vi provade pilsnern, den flång nya milden (som verkligen var jättebra!), IPAn och portern. Och jag gillar verkligen Oceanölen. Hussmaken, den där lite rökiga, är för det mesta väldigt god.

Så det är bara att tacka och bocka, Bingebo, för bra öl och en bra kväll. Det verkar dessutom som om Ocean ska börja säljas på Systemet i den här regionen, och det vore ju kalas! Jag hade gärna sett en 3,5% i mataffären också, men det kanske inte är tillräckligt många som skulle köpa folköl för trettio spänn flaskan för att det skulle löna sig. Man kan verkligen bli less på mest-alkohol-per-krona-mentaliteten!

Efteråt råkade vi gå till 3 Små Rum en sväng också, lika trevigt som vanligt! Fast efter en öl och lite mat var det väldigt hög tid att gå hem. Vi ska ju dit idag igen, och på trettioårsfest ikväll.


Vill man veta mer om gårdagskvällen, så har Rekan skrivit lite mer utförligt.

Inga kommentarer: