lördag, april 04, 2009

Tokigt mycket bra fynd

Idag var jag, Litet Hus och Fingerspitz på loppis- och plantskoleutflykt. Självklart hittade vi en massa saker som vi behövde! Första stoppet var Gärdhems Loppis, som var en riktig höjdare. Där fyndade jag garn, tillbringare, ljusstake, bricka, teburk, halsband, kapsyler, jäsrör, smörknivar och en duk. I källaren hittade vi två charmiga äldre män som det gick fint att betala hela kalaset till, vilket nog gjorde det hela ännu billigare. Jag betalade sammanlagt typ 150 spänn.
Efter en picknick i solen begav vi oss till Rångedala Plantskola: Där var det lungt och skönt, och man kunde bara gå och strosa och kika på allt fint. Där jag hittade ett växthus som jag kanske inte precis behöver, och inte heller köpte, men blev lite kär i. Trästomme på växthus är snyggt!
Från Rångedala åkte vi vidare in i Borås, där vi var på finloppis som jag glömt vad den hette. Massa snygga saker, men bra mycket dyrare än Gärdhems. (Vilket var berättigat, i viss mån, då det mest fanns utvalda, gamla, designade grejjer). Där köpte jag tre kaffefat, som ser ut som min samlarservis Bimbo men utan rosa rand. De hette Skandia.
Trots detta digra fyndande kände vi oss ändå inte riktigt färdigshoppade, så vi svängde förbi Iitalas Outlet också. Och där fanns ju 2008 års muminjulmugg, som jag inte fick tag i i julas, och några glas som behövdes kompletteras här hemma.
Matta av all shopping åkte vi hem till Fingerspitzkans snälla mamma, som inte bara bjöd på middag utan även gav bort sin saftmaja till mig. Tack tack!

4 kommentarer:

Jo sa...

Ujuj, ni har verkligen haft en heldag! :) Lyllosar!

lisa sa...

Japp!

kollobarnet sa...

oj oj oj vad du fyndade!! Synd att jag inte kunde följa med men jag hoppas att ni fick blodad tand och vill åka igen!! Kram

lisa sa...

Ja, det tror jag nog att vi fick! Hoppas takbyggandet gick bra!