torsdag, juli 30, 2009
Inte helt modernt.
Ernst på tv, handarbete i handen och snart hemgjord krusbärskräm i magen. Jag skulle gjort mig fint på ett äldreboende.
5 dl krusbär
4 dl vatten
2 dl socker
3 msk potatismjöl
1. Skölj och snoppa bären. Koka upp bär, vatten och socker. Sänk värmen och låt bären koka försiktigt i ca fem minuter eller tills de spricker men ej är sönderkokta.
2. Blanda ut potatismjölet i 1 dl kalltvatten. Ta kastrullen från värmen och tillsätt redningen i en fin stråle samtidigt som du vispar.
3. Ge krämen ett snabbt uppkok. Låt krämen svalna under lock. Servera krämen ljummen eller kall med kall mjölk. Eller ännu lyxigare: med gräddmjölk och några mandelbiskvier.
(Recept Mattias Montin)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
8 kommentarer:
hade vi så mycket krusbär?
du, det där var bara en tredjedel av vad vi skördade. resten blev paj idag, och en halv liter frös vi in. Jag kan verkligen rekommendera era krusbär :)
Jag måste åka dit och plocka resten innan fåglarna tar dem.
ja gör det! Förresten, hör av er när ni vill ha nyckeln.
snoppa bär hi hihi. jag är så pubertal (post) att jag tycker det är skojigt.
Det fnissades en aning åt det här med.
Krusbär är så otroligt underskattat, godare bär finns inte!
De kan vara de bästa bären.
Skicka en kommentar