torsdag, juli 30, 2009

Inte helt modernt.


Ernst på tv, handarbete i handen och snart hemgjord krusbärskräm i magen. Jag skulle gjort mig fint på ett äldreboende.

5 dl krusbär
4 dl vatten
2 dl socker
3 msk potatismjöl

1. Skölj och snoppa bären. Koka upp bär, vatten och socker. Sänk värmen och låt bären koka försiktigt i ca fem minuter eller tills de spricker men ej är sönderkokta.

2. Blanda ut potatismjölet i 1 dl kalltvatten. Ta kastrullen från värmen och tillsätt redningen i en fin stråle samtidigt som du vispar.

3. Ge krämen ett snabbt uppkok. Låt krämen svalna under lock. Servera krämen ljummen eller kall med kall mjölk. Eller ännu lyxigare: med gräddmjölk och några mandelbiskvier.

(Recept Mattias Montin)

8 kommentarer:

fingerspitz sa...

hade vi så mycket krusbär?

lisa sa...

du, det där var bara en tredjedel av vad vi skördade. resten blev paj idag, och en halv liter frös vi in. Jag kan verkligen rekommendera era krusbär :)

fingerspitz sa...

Jag måste åka dit och plocka resten innan fåglarna tar dem.

lisa sa...

ja gör det! Förresten, hör av er när ni vill ha nyckeln.

Hanna sa...

snoppa bär hi hihi. jag är så pubertal (post) att jag tycker det är skojigt.

lisa sa...

Det fnissades en aning åt det här med.

Johan sa...

Krusbär är så otroligt underskattat, godare bär finns inte!

lisa sa...

De kan vara de bästa bären.