onsdag, september 16, 2009

Skottland del 2: Ardbeg, Caol Ila, Bunnahabain och ett bryggeri

utsikten från hotellfönstret, inte helt ful.

I fredags började dagen med ett snabbstopp utanför Springbank, som tyvärr hade stängt. Därefter färja, från Kennacraig till Port Ellen, Islay. En finfin färjetur på cirka två timmar, och redan från båten kunde man skymta en del av de destillerier vi skulle besöka de närmsta dagarna.
Springbank, snåla på att ha öppet klockan nio på morgonen.

Färjan uppenbarade sig i dimman, som sedan försvann. Dimman alltså.

Väl på Islay var första stoppet Ardbeg, där vi kollade in Ardbeghunden livs levande, och fotade det första alladestillerierharnametutmotvattnet-motivet. Den mesta tiden ägnades dock åt att vänta på mat/äta.

Efter Ardbeg avverkade vi i rask takt Caol Ila, och sedan Bunnahabhain, där vi guidades av en kille som inte såg ut att vara en dag över tjugo, men kunde rabbla fakta som få. Utsikten från destilleriet var grym.
Paps of Jura, sedda från Bunnahabhain.Efter ett antal drams var det dags för lite variation, så vi åkte till Islays egna bryggeri, Islay Ales. Tyvärr kom vi precis innan de stängde, annars hade man nog kunnat spendera mycket tid där. Ett par provsmakningar och lite shopping blev det i alla fall.
Islay Ales

På kvällen, efter incheckning på hotellet, precis vd Bowmore, tog vi en gemensam dram ute på en pir, lite nervösa av hoten om böter på 500 pund om man drack alkohol offentligt...

Hotellet. The Lochside Hotel. Fuktigt som få, illaluktande, med med Frank Sinatra-trubadur.

4 kommentarer:

Jo sa...

Vad avis jag blir! Jag är inte så förtjust i whisky, men man kan ju bli :)

lisa sa...

Det är bara att lära sig! Islay och trakterna där omkring kan verkligen rekommenderas.

Helena sa...

Härligt! Häftig bild på färjan!

lisa sa...

Det var så snygg dimma när färjan kom, först så var det bara helt grått, sedan såg man plötsligt en ö i dimman,s edan tätnade den och ön försvann igen, samtidigt som det var soligt. Skumt...