måndag, november 30, 2009

Julklappsbestyr

Vilken är den bästa julklappsrutinen egentligen? När man vuxit ifrån högvis med paket, men tycker att en opersonlig sak som sedan slumpas ut är för tråkigt?

6 kommentarer:

Jo sa...

Julklappslekar är ju skoj om man inte är för gammal för det. Man kan slå med tärning och när alla klappar är öppnade är det dags att slå med tärning igen, denna gången för att sno klappar av varandra.
Eller så kör ni en annan favorit: Stå runt ett bord med julklappar, slå med tärning. Får man en sexa får man ta på sig termovantar och försöka öppna så många klappar man vill tills någon annan slår en sexa. Då får man behålla de klappar man har lyckats öppna helt, men lägga ifrån sig de andra plus skicka vantarna till den som slog sexan. (samtidigt som tärningen fortsätter slås av de övriga) Himla skojig lek! :)

lisa sa...

bra förslag! jag gillar framförallt vantarna!

johanna sa...

jag hade bland annat som förslag i år att man genom lottning får en person man ska köpa till, så man ger nåt vettigt o lägger ner lite tid o intresse på klappen.
annars låter ju vantleken spännande :o)

lisa sa...

Vi kommer att köra Johannas idé med delar av familjen. På söndag blir det lottning, ska bli spännande.

fingerspitz sa...

Vi är ju så många om vår julklappslek och alla köper tre presenter var i olika prisklasser. Efter lite byteshandel brukar sen alla ha fått något som de är nöjda med. Förra året bytte jag choklad mot snygga stickade vantar från Norge.

Ett år köpte Js syrra bara presenter som hon själv ville ha och såg till att få sina egna paket :)

lisa sa...

haha, smart!