lördag, januari 02, 2010

Inredningsplaner
Jag/vi har en del storslagna planer. Jag planerar, Jonas säger Bu eller Bä.

I cowboyrummet:
Fejkträväggen får vara kvar. Väggarna ska bli ljust duvblå. Som köket på bilden, fast ljusare färg, fast väggar. Golvet ska bytas ut. Jag är väldigt sugen på rött gummigolv med bluppar, men jag vet inte om det låter sig göras, om man kanske ska ha någonslags mer normal plastmatta.

Det ska dit två tore-hurtsar, en vit och en röd. (Den vita till mina tyger, den röda till alla bebiskläder som "någon" envisas med att bunkra). På dem en skiva, som tidigare varit en köksbänk, en vanlig, tjock träskiva som är fin. Hoppas bara att den är tillräckligt lång för hurtsarna. Så småningom en spjälsäng, som gärna för vara röd. Eller mörkbrun. En bokhylla behövs också, typ Billy. Vit. Helst ska det gå att sätta luckor på, vid behov, men det är kanske inte helt nödvändigt. Sekretären som står där idag ska ut i hallen.

I vardagsrummet:
En av de små bokyllorna ska byta plats. Vi ska ha riktigt, riktigt mycket tur och hitta den ulitmata tv/stereo-bänken. I teak. Med skåp undertill. Cirka tre meter lång. Det kommer bli skitsnyggt.

Köket:
Det ska målas eller tapetseras. I februari. Hör ni det, ni som vill hjälpa till? Kökssoffan ska helst målas, det ska upp lister under köksskåpen, vi ska ha ännu lite mera tur och hitta passande 60-tals skåpshandtag. Det ska upp en stringhylla ovanför köksbordet. En sådan där hylla med olika fack där man har mjöl m.m, en grund variant, får också gärna dyka upp.Och när vi ändå är inne på fynd, en sådan där barnstol med en röd och en vit kula på. I fint skick. Det ska upp en riktigt stor anslagstavla. Köksbordet ska slipas och lackas, eller kanske målas. Fler jordade eluttag vore också väldigt bra. Köket är mest akut, men inte allt i köket. Bara väggarna blir gjorda.

Som tur är, så är hallen och sovrummet redan väldigt bra. Och badrummet behöver egentligen bara nytt badrumsskåp.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag undrar över gummigolvet, det är nog så att det fastnar en massa damm i hålen, eller vad tror du?
mamman

lisa sa...

Men det är inte hål, det är bluppar. I så fall fastnar dammet mellan blupparna. Enligt min research är det inte svårskött om man bonar (?) det då och då, men jag vet inte riktigt hur det är att dammsuga på.

johanna sa...

en sån där köks specerihylla (redahylla eller vad kallas dom?)
skare vara glas eller plast? jag såg en med plast nyligen i mitt soprum, kan hålla utkik om du vill.

lisa sa...

Den ska helst vara i glas, och smal, cirka 10 cm djup, annars kommer man inte åt uttaget som sitter bakom.

Anonym sa...

Jag hör det! Kram!P

lisa sa...

Bra pappa!