fredag, februari 12, 2010

Alkoholfri dryck


Efter att inatt ha drömt att jag glömde bort att jag är gravid och hällde i mig massa öl, kändes det som att det var rätt dag att testa den här;

Laziza Peach. En alkoholfri maltdryck från Libanon. Innehållande vatten, malt, majs, socker, humle, citronsyra och "naturidentisk persikosmak".

Det fanns skum en liten, liten stund. Och färgen är ju, ja, som öl. I början var kolsyran smått hysterisk, men så här efter att ha suttit och smuttat en stund har den turligt nog lugnat ner sig. Doften är syntetisk persika, honung och blöt kartong.
Smaken då? Jag måste säga att jag är mycket positivt överraskad! Alkohofri öl är i mitt tycke oftast långt från god, den som jag hittills smakat som ligger bäst till är nog Störtebeker 1402, från Systembolagets tillfälliga sortiment. Laziza smakar mycket kontgjord persika, men inte bara. Man känner även en viss maltighet, och den där trista ensilage/kartong-smaken som finns i andra alkoholfria öl lyser glädjande nog med sin frånvaro! Det smakar inte så mycket öl, men man kan ändå ana att det ska vara ett slags ölsubstitut. Smaken är mer som en "vuxenläsk", men som alternativ till alkoholöl håller den riktigt bra! I kylen står även en Laziza med hallonsmak, samt Kiviks Belle de Boskoop Cox Orange 2009 och väntar, så det kan hända att jag festar till det ordentligt!

(TACK! till Johanna och Johannes som inhandlade Laziza till mig på Orienthuset!)

4 kommentarer:

Caroline sa...

Jag har provat en holländsk öl som heter Jever. Och tillägget Fun. Som att man måste skriva att den är rolig fast den inte har alkohol i sig... Men den smakade som en ganska vanlig ganska snäll öl faktiskt.

lisa sa...

Ja, den är nog den bästa, eller minst dåliga, av de som finns på systemet. Men det är käckt att de lägger till "Fun"!

J sa...

Bästa Alkoholfria drycken:

Stowford Press (nr 1989)

lisa sa...

Den drack jag på nyår, riktigt schysst!