fredag, april 30, 2010

Musik på förlossningen?

Idag skriver Tuffast av alla om musik på förlossningen. Jag är i valet och kvalet där. Har ingen aning om huruvida jag kommer att vilja ha någon musik, herregud, det är ju inte precis som att man har någon aning om vad man kommer att vilja eller inte över huvud taget, det är knappast något man har varit med om förut. Men just för att slippa reta sig på dålig radiomusik (och typ P1 utan musik tror jag inte är någon hit i det här fallet), kanske man ska ta med sig lite för säkerhets skull. Då kommer nästa stora fråga; VAD?
I mitt musiklyssnande i vanliga livet är jag lite av en tjejlyssnare, det vill säga lyssnar på samma låt/skiva om och om igen jättelänge, men ibland får jag ett litet behov av någon gammal Marc Almondhit eller hiphop, som dock brukar gå över snabbt.
Mina bästa tjejlyssningar är Säkert/Hello Saferide, Anna Terheim, Marit Bergman. Och lite annat som jag inte riktigt vet om jag är mogen nog att avslöja.

Vilken låt skulle du, om du var i färd med att föda barn, inte vilja ha glömt hemma?

8 kommentarer:

Helena sa...

Haha... jag kan lova att jag inte hade en tanke på att lyssna på musik när Ava kom. :) Och om jag skulle vara med om någon lite normalare förlossning någon gång skulle jag nog helst vilja ha det tyst...

SixesAndSevens sa...

"Ripe Cadavers" med Vomitory. Ingen trevlig titel eller trevligt bandnamn kanske, men jag skulle nog trycka ut ungen på 2 röda! ;)

lisa sa...

Helena, du är ju så snabb på att föda barn att du inte hinner sätta på någon musik :)

Anonym sa...

Moster Gunvor hade "Elvira Madigan" på sin förlossning, hon höll på och bli tokig av den!
mamman

lisa sa...

hahaha, det kanske skulle vara något!?!

Thepas sa...

Jag hade bränt tre skivor fulla av min favoritmusik i en salig blandning. Lugnt och peppande i en enda röra. Jag var livrädd för att om jag tog med mig en enda skiva så skulle den bli förstörd om den för evigt blev förknippad med många timmars förlossningssmärta.

Skivorna var på i bakgrunden, men jag minns ingenting av dem. Var rätt upptagen liksom. Jag hade en väldigt snabb och intensiv förlossning och hade inte tid att lyssna. På något över huvud taget.

Olivia sa...

I don't mind the pain med Danzig känns som ett självklart val :D

lisa sa...

haha, bra förslag!