söndag, maj 23, 2010

Äta fint

Våra bestick här hemma är verkligen välanvända. Jag fick dem antingen i studentpresent, eller i 20-årspresent, vilket inträffade ungefär samtidigt. Sedan dess har de bott med mig på många ställen, använts flitigt varje dag, och det börjar synas. De är gamla hederliga IKEA-bestick, liknande de här i skaften, och nu börjar blupparna trilla loss och metallen längst ner på skaften att spricka.
Drömmen vore ju att uppdatera sig med ett gäng välbehållna Focus De Luxe, men priset på dem är inte riktigt på våran nivå, och de klarar ju dessutom inte diskmaskin så bra. (Nej, vi har ingen diskmaskin för tillfället, men vi kommer garanterat att skaffa). Jag har ett gäng loppisfyndade kopior i halvdant skick, de skulle behövas smörjas in med sådan där bakelitolja eller vad det heter. Det ska finnas i en retrobutik i Malmö, men google och jag verkar inte vara vänner idag...

Nu funderar jag istället på om det kanske är de här, kopiorna från IKEA, som skulle kunna passa? Svårt att säga när man bara sett dem på bild, men jag ska defenitivt klämma på dem på nästa IKEA-besök. Eller så fortsätter jag att bara hålla ögonen öppna på loppis, det är ingen jättepanik med bestickbytet egentligen.

6 kommentarer:

Catarina sa...

http://precisensan.se/Fulgentin%20-%20Supermedel/Fulgentin%20ett%20supermedel!.html

lisa sa...

Ah, tack, det var precis det jag menade. har du testat?

LillaGrå sa...

De såg fina ut de där Focus-kopiorna! Jag som också är jättesugen på Focus de Luxe kanske skulle spana in dem jag med? Eller så avlägger du en rapport här om Ikeavarianten är något att hurra för?

lisa sa...

Ska avlägga en rapport, men jag vet inte alls när jag är på IKEA nästa gång, så är du väldigt nyfiken får du åka dit själv och spana in.

Thepas sa...

Vi har en komplett samling Focus Deluxe som vi är så glada och stolta över. Dem har vi samlat ihop genom diverse förlovningsfester, bröllop. födelsedagar och julaftnar. Det är ett tips.

lisa sa...

Smart!