torsdag, juli 15, 2010

Snittat

Idag stör jag mig på många saker. Men det som stör mig mest, är att med från BB, och för all del även BVC, får man 1000 hurtiga brochyrer om hur man ska amma. Till skillnad från mängden information om hur man egentligen ska ta hand om sitt stackars snitt. Där är antalet information noll. Det är väl inte lika fint och mysigt med ett äckligt snitt som att sitta och se harmonisk ut med tutarna i vädret i motljus med en supernöjd unge i famnen, men jag hade gärna fått lite mer kött på benen än

bada inte på 12 veckor
gör inte situps
ta bort varannan tejpbit
återbesök om en månad (vilket visserligen infaller på tisdag)

Det är mycket möjligt att jag fick mer information på BB, men vem lyckas med konststycket att både lyssna på vad alla säger åt en där, och att komma ihåg det mer än tre minuter? Jag har dessutom lovat mig själv att sluta googla sånt här. Inte ett enda besök på famliljeliv.se sedan förlossningen, är en statistik jag är ganska nöjd med.

6 kommentarer:

johanna sa...

jag hade ju ett snitt i huvudet efter min operation och det var bara att försöka hålla sig still och gilla läget.
men visst suger det att man inte får nån info, det fick inte jag heller. dom sa bara duscha inte, o ta bort tejpen om en vecka o så fick jag en bomullsgrej att ha som skydd över. jahapp..

lisa sa...

Konstigt, när de skär i en så där borde man få en och annan ordenltlig lista med förhållningsregler. Hur går det med ditt snitt?

Anonym sa...

Det jag fick veta var att snittet "drar" ihop sig bra när man ammar och det kändes att det gjorde!
mamman

lisa sa...

jo, det har jag också känt, men inte utanpå.

Anonym sa...

Jag menade inuti, uttryckte mig lite oklart!
mamman

johanna sa...

jag har bra läkkött så det läkte fint på mindre än två veckor. guuud vad skönt det var att duscha sen. ingen hårtvätt på nästan två veckor, urk... o nu ser det fint ut, håret täcker ju över. :o)