fredag, augusti 20, 2010

Två månder

Ett försök att fota gullungen, ätandes när jag sitter framför datorn...


Idag blir Max två månader gammal. Två månader, och jag kan knappt föreställa mig hur livet var dessförinnan. Det borde ju inte vara så svårt, två månader är ju inte lång tid, men allt är så totalt annorlunda nu. Det är som att man är som i en bubbla, och jag anar bara vagt att min socialal kompetns har näst intill försvunnit. Jag är kapabel till att prata och ställa frågor, men att lyssna, eller för den delen säga rätt ord på rätt plats, det är inte lätt...
Hur som helst, Max är nog en lättskött bebis. Han blir väldigt arg om han inte får mat precis i den sekunden han kommer på att han vill ha det, och han kan skrika en del om han är övertrött, men annars är det inte mycket som får honom ilsk. Är vi inte ute och promenerar på dagen, vägrar han oftast att sova på dagen. Det blir tiominuterssnuttar, inte mer. I vagnen, utomhus, när det rör på sig, sover han å andra sidan gärna. Det här bäddar ju inte precis för att få saker gjorda, de där köksgardinerna är fortfarande osydda till exempel.
På natten sover han ungefär mellan 22 och 06, med två amningspauser och kanske ett blöjbyte. Fortfarande får han dock ryck ungefär var tredje natt och ska ha mat minstt en gång varannan timme. På dagen kämpar jag för att han inte ska ammas oftare än varannan timme, förutom på kvällen då det är maratonaming som gäller, men det är inte så lätt. Blir han tokledsen ser inte jag det som något självändamål att han ska fortsätta skrika bara för att det inte gått en viss tid, då får han hellre äta. Napp håller vi på att öva på, den funkar bäst i BabyBjörnen där man kan kila fast den så den inte ramlar ut hela tiden. Det är nämligen lite si och så med nappsugartekniken.

Max favoriter är frotté, och även att bada verkar vara roligt. I går upptäckte han att det faktiskt plaskar när han sparkar med benen i badbaljan, fantastikt roligt! När nägon sjunger för honom är också alltid poppis, eller låter som olika djur. Härmar man en bli däremot, spärrar han upp ögonen och ser skiträdd ut!

I favoriten, BabyBjörnselen.

2 kommentarer:

Helena sa...

Visst går det fort! Plötsligt är man helt inne i bäbiskarusellen och det känns som att man alltid varit där. Snart springer han runt och sliter ner saker från bord och hyllor.

lisa sa...

Ojoj, det går helt sjukt fort!