tisdag, januari 31, 2006

samhällsomstörtande idé aka big brother big brother

Idag börjar ToppKandidaterna, svt´s nya politikerdokusåpa. Unga människor som tycker en massa har blivit framvalda av bland annat Superblatten som är redaktör för Gringo, och tjejen som en majoritet av sveriges befolkning aldrig kommer referera till än annat som Ronja Rövardotter.
För två dagar sedan började Big Brother. Det ryktas att det tog sex timmar innan folk hade, just det, inför kamerorna. (Min åsikt är att det serien har sålt sig. För länge sedan. Den var bättre förr. Och jag borde veta, jag har bott i ett riktigt BB-kollektiv).
Men lugn, jag har kommit på det vinnande konceptet. Kasta om såporna!
Spärra in Wannabe-politikerna i ett hus i 100 dagar.
Tvinga ut Big Brother-deltagarna på gator och torg och låt dem ha en åsikt om något mer väsentligt än silikonbröst och intriger.
Det kommer nog inte att behövas några utröstningar, de flesta kommer droppa självmant, ur båda kategorierna. Sist kvar får välja mellan att få en miljon, nya bröst eller bli stadsminister. Och en statsminister är ju också väldigt känd, så tänk noga över ert beslut, bimbos! Blir det inte revolution av det här, ja då vet inte jag.

2 kommentarer:

Cliff Hanger sa...

Man får verkligen hoppas att ingen vill bli statsminister i så fall.

lisa sa...

ja, det hoppas jag. tänk vad tokigt det skulle kunna bli med en stadsminister som gör sig dummare än vad den egenligen är, istället för tvärt om?