torsdag, februari 01, 2007

Andas in

Låt Planeten andas ut!

Den 1 februari 2007 mellan 19:55 - 20:00 är det tänkt att vimänniskor ska låta planeten andas ut ett ögonblick.Idén är att stänga av alla energikonsumerande verksamhet mellan 19:55- 20:00 den 1 februari 2007. Därmed genomförs det första kollektiva försöket av jordens befolkning, i att spara energi. Förslaget kommer av Planet Alliance - där en mängd miljöorganisationer ingår - och sammanträffar med IPCCs utkommande rapport om klimatförändringar. Mängder av människor i massor av länder har redan fått detta email och kommer att delta.Och det ända Du behöver göra är att stänga av all energikonsumerandeverksamhet i ditt hus under 5 minuter (19:55 - 20:00 den 1 Feb).Självklart kan du låta energin vara avstängd längre...Besparingen förväntas bli enorm om detta sker i en stor utsträckningoch vår jord kommer att tacka oss...

M.V.HälsningarDin Planet

Och andas ut.

Det här påminner mig om när det aningens hurtiga barnprogrammet Hjärnkontoret försökte skapa en jordbävning genom att alla barn skulle hoppa exakt samtidigt. Jag tror att det kommer ge ungefär lite mycket/lite effekt. För, ursäkta, men fem i åtta är faktiskt olika tider på olika platser. Och, förlåt mig om jag är en miljöbov, men alla har inte ens några apparater att stänga av. (Vilket inte hindrar att den som har många ska fundera på att stänga av sina, nej jag vet.)

Däremot är jag helt för den form av antirasism light som utspelade sig en 9 november för några år sedan, som gick ut på att alla som var emot skulle tända en lampa i vafritt fönster. Det var lite mer tydligt. Lite mer effektfullt, om man får skoja så.

Själv ska jag yoga istället. Modernt, har jag hört. Nästan lika modernt som klimatförändringar.

4 kommentarer:

Anonym sa...

jag fuckar upp detta försök för jag skall vara i Azeroth hela kvällen :)

lisa sa...

Ahrg! Miljöförstörare! Vad är Azeroth? WoW eller? Låt det inte gå ut över ditt bloggande bara!

Helena sa...

Åh. Vilken tur att jag såg det där först EFTER det aktuella klockslaget. Det hade ju varit lite jobbigt att tvingas stänga av datorn.

Anonym sa...

nejdå, nördar till det några gånger i veckan bara :)