fredag, mars 02, 2007

Potatisgris

Det kravallas i Köpenhamn. Och jag blir lite så där nostalgiskupprörd. Sitter här och läser motkraft, tittar på bilder, hoppas att folk inte blir allt för skadade, lite tantigt så där.

Det slår mig att jag faktiskt aldrig har varit i Ungdomshuset i Köpenhamn. Lite konstigt. Ungdomens Hus i Göteborg däremot, där var jag lite väl mycket. Speciellt när man inte fick.

Och dagens fråga till mig själv blir: Hur kan man få ihop ett sådant politiskt engagemang jag hade, med en så pinsamt stor skräck för polisen och lag och rätt? Hur kan man okupera hus när man känner sig dum om man går över gatan när det är rött ljus?

När jag var ungefär fyra år gammal blev jag av en käck polis anklagad för att det var mitt fel att min pappa körde för fort, för att jag satt i baksätet och lyssnade på sagoband på en finfin röd bandare. Sedan dess har jag varit skitskraj för polisen. Jag vet inte ens om pappa körde för fort, det var nog en allmän kontroll. Läskigt var det hur som helst, och jag trodde att jag skulle åka i fängelse. Men det har jag heller aldrig gjort. Än.

8 kommentarer:

Cliff Hanger sa...

"Än." = vill signalera farlighet.

lisa sa...

Eller hur!?! Man måste vara lite spännande...

Anonym sa...

Just ja ungdomens hus i GBG...

Det är bara i Sverige en sån som Göran Johansson kan sitta kvar efter att ha givit bort ungdomens hus till ett Casino och därefter blir 63 undomar innebrända.

Nu skapar de det nya Europa anti-terror styrkor mot ungdomar. In i ledet...

Ha det bra Lisa

/Stora D

lisa sa...

Stora D??? Nu fick jag något att fundera på... Dagmar? David? Danielsson? Dregen?

Anonym sa...

Pappor kör aldrig för fort (när dom har barn i bilen).

lisa sa...

Nä, det var väl det jag visste. Ännu mer opedagogiskt av den där polisen...

Anonym sa...

Dagny, Danny, pappa D...

lisa sa...

Dogge Doggelito? Dragan?