Trots idogt googlande var det enda jag lyckades prestera en jordärtskocksoppa som var långt ifrån så god som jag föreställt mig. Den var dessutom väl krånglig. Därför efterlyser jag härmed tips på andra rätter att använda skockorna. Har cirka 300 gram kvar hemma, ett flertal kilon i jorden.
Jag tänker potatis- och skockgratäng. Vad mer?
6 kommentarer:
Har tyvärr inga bra recept.
Heter det inte kockorna?
nix, det heter skockor. Mycket snyggt ord, eller hur!?!
jag vet hur du ska göra med skockorna! jordärtskocks och västerbottensost gratäng. det är supergott.
aha? är det som potatisgratäng minus potatis plus västerbottenost och jordärtskockor?
ja precis. kolla på nätet efter recept. jag minns inte var jag hittade mitt, om det var typ på ica.se eller nåt.
Rotsaksgratäng: Potatis, morötter, gul lök, vitlök, jordätskockor, kålrot. Blanda allt, salta och peppra in i ugnen tills det känns mjukt.
Jättegott!
Mamman
Skicka en kommentar