onsdag, oktober 24, 2007

Skyll skyll

Ja. Jag vet att man får skylla sig själv om man köper garn på loppis. Att man inte kan ha en aning om vad den som nystat det pysslat med. Att man inte kan ha några förväntningar. Att man inte vet vad som döljer sig i nystanen, men man kan ju hoppas att den lilla pappersbiten som är nystad på visar sig visa något smaskigt. (Hittills mest fina små femtitalslappar inne i nystanen från min farmor, förövrigt förstklassiga fina nystan utan en knut!).

Köper man garn som inte kommer dirkt från en rejäl affär av typen Bojans Handarbete, om man är lite för feg för att handla av denna skräckinjagande dam som spänner ögonen i en och suckar om man inte på två röda kan klämma ur sig exakt vilken kvalisort man vill ha, får man ta det man får.

Men måste man få ett straff bara för att man köper det där garnet med den otroligt snygga färgen på sunkloppisen? Måste garnet verkligen vara av varannan meter mitt inne i andra härvan, när enochenhalv tossa är färdig? Sträcker sig tant Bojans makt verkligen så långt?

Inga kommentarer: