tisdag, november 27, 2007

Blåbyxor


Jag ligger och tittar på Äntligen Hemma. Och förutoma tt tycka hejdlöst mycket om Isabelle och hejdlöst illa om Jimmy (?), slår mig en sak.
En av de sakerna jag saknar mest, nu när jag inte jobbar, är att inte ha arbetsbyxor på mig. Att inte ha tusenmiljoner fickor, att högersidan inte hänger ner tyngd av sekatör och såg. Att inte kunna torka av allt på byxbaken. (Men det gör jag nog ändå). Det sitter en hel del indentitet i brallorna.

14 kommentarer:

Helena sa...

Jag trivs ganska bra i min åvve också... min cerisa med en massa märken fastsydda... eller mina festeristhängselbyxor... Det blir så bra stämning på fester där alla har såna!

lisa sa...

det där är en värld jag absolut inte förstår :)

johanna sa...

haha nej inte jag heller. det verkar så knasigt o überintellektuellt att kräla omkring i overall och prata om konstiga sällskap :o)

blåbyxor it is!

Helena sa...

Ni har missat något...!

Anonym sa...

studentoverall - nej tack.

jag tycker att det är svårt att hitta några arbetsbyxor som sitter riktigt bra, jag har nu hattat runt mellan Jobman, Snickers, ProJob, Blåkläder osv och finner mig inte riktigt till rätta. dessutom blir våra byxor smutsiga efter typ 3 dagar efter man köpt dem, hur man än bär sig åt!!

Anonym sa...

Wobblande Klotets pappa alltså..

lisa sa...

Fristads mörkblå är väldigt bra, om man inte har otur och får varianten som blir noppiga efter en tvätt, jag har inte lyckats utröna vad skillanden är i övrigt. En annan nackdel med dem är att tyget fräts sönder lätt av diesel. De är i alla fall lite smidigare, och med svarta mer rem-lika hakar.
Att hålla byxorna osmutsiga är ju kört, men det måste vara svårt med sån´t som inte går bort i tvätten. Jord och sån´t försvinner ju relativt bra i en tvätt.
Jag har ett par från Konsum som är grymma, förutom att de inte har knäskyddsfickor. Annars älskar jag dem!

johanna sa...

men vem vill alltid ha rena jobbarbyxor? det är ju som att få gå till skolan med pressveck typ. usch

lisa sa...

fast det beror lite på hur skitiga de är. jag kan tycka det är rätt gött med rena brallor.
På min förra arbetsplats gick det ett rykte om att det funnits en säsongare som inte tvättat byxorna alls, på hela säsongen. Bläk.

johanna sa...

hahaha! han bara ställde av sig dom i omklädningsrummet o hoppade i dom varje morgon som en brandman :o)
jo ok, rena får dom ju vara ibland, men lite skitighet skadar ju inte, så länge dom inte luktar suspekt..

lisa sa...

ä, helt rena går det ju inte att ha dem, då jobbar man ju inte :)

Anonym sa...

jag brukar ha mina byxor c:a 4 månader och tvättar dom max tre gånger. orka plocka ur alla verktyg, rembälte, vända upp och ner på dom och skaka ut kakelbitar, ta hem dom och sätta igång en 100 minuters 95graders-tvätt...
efter 4 månader hämtar man nya helt enkelt.

johanna sa...

men jag tvättar på jobbet. mycket smidigt och jag vägrar ta hem mina arbetskläder. fast svårt om man inte har den lyxen förstås...

lisa sa...

tvätta på jobbet är det bästa, kan man inte det förstår jag att man tar nya ofta!
Klassiker på tvättmaskin: Var vänlig tvätta dina skruvar för hand!