måndag, november 19, 2007

Falu

Falukorv i ugn. Det är bara makaronerna och radhuset som fattas, men med ris och i lägenhet är det här en hit det med.

Skiv en falukorv, men inte hela vägen igenom.
Bred på senap. Tryck ner en skiva tomat mellan varje falukorvskiva. Halvera några tomater och lägg brevid. Strö över riven ost, lite salt och peppar. Låt stå i ugnen, 225 grader, i cirka tjugo minuter - dvs tills riset är klart - färdigt!

Skorpan som blir på falukorven, av sammansmält senap och ost, är nog bland det godaste man kan få till middag. Som en uppdatering av barndomens stuvademakaronerochfalukorv.

3 kommentarer:

Anonym sa...

nja, det ska nog vara äkta gött mos till falukorv i ugn serru!

SixesAndSevens sa...

Hmm.. ska men ha en plåt eller en ugnsform eller vad..? Med nåt i botten så den inte fastnar? *novis*

lisa sa...

Jag är skeptisk till potatismos. Det smakar gott, men fastnar i halsen på ett äckligt sätt.

En ugnsform blir bra. Osten och tomat-flottet gör att det inte bränner, det blir liksom lite såsigt av det.