fredag, juni 29, 2007

Fredag, yeah yeah.

Fredagskväll.
Tacos.
En folköl.
Tack och godnatt!

(erkänn bra dikt!?!)

Gröna

Så plötsligt går Gröna-Rum-Gunnel och dräller i parken överallt. Eller så jobbar hon, men jag stöter på henne här och där. Och jag tror att jag känner henne. Inte enbart för att hon är lite lik en barndomskamrats mamma, utan mest för att jag sett henne så mycket på tv. Det gör mig så där småpinsam att jag hejjar. (Jag tror att jag känner de flesta kändisar innan jag kommer på var jag sett dem förut. De få gångerna i livet som jag träffar kändisar).

Och det får mig att tänka, där jag ligger gömd bakom ett rejält beståd av delphinium och helenium. Att jag borde nog egentligen gått fram och sagt tack. Erkänt att det kanske lite, lite är hennes fel. Att hon gjorde det oemotståndligt att titta, trots att man officiellt påstod att om Gröna Rum var det enda programmet som repriserades lagom till middagen så var testbilden att föredra. Att man stoppade in det i samma fack som Allsång på Skansen. (Det här var innan det, i alla fall i mitt hem, inte erbjöds Simpsonsrepriser till varje tvmåltid). Att hon fick mig att tjuvtitta. För hon verkade så trevlig. Och bra. Lockade mig att tänka att så´n där skulle jag nog inte tacka nej till att bli, i hennes ålder. Att hon har en liten skuld till den inspirationen jag fick, som knuffade mig rätt ner i den sekt som kallas trädgård.

torsdag, juni 28, 2007

två lektioner i trafikvett/allmänbildning

1. Om det är målat en cykel på asfalten vid eller i närheten av trottoar, betyder det INTE att du ska gå med din väninnna och era tre gigantiska hundar i de filerna. INTE.

2. Om du kör bil och ska svänga använd blinkers. Annars är det omöjligt att veta vart su ska, och man blir som cyklist antingen påkörd eller ståendes som ett fån. Det här gäller även yrkestrafik, som till exempel färdtjänst.

tisdag, juni 26, 2007

Jobbet.

Jag hann varava ner men inte upp. Helgen var för kort. Men när en Legend och Kändis i den sekt som kallas trädgård blir tagen för praktikant, känns det hela bättre.

söndag, juni 24, 2007

Här




Midsommar spenderades här. Så tyst. Så lugnt.

Otippat

Per Dahlberg gör säsong två av det där kolonilottsprogrammet. Fascinerande. Jag som trodde han var typ hårdrockare. Och varför hans blogg sedan länge är inpetad i min rss-läsare är också konstigt. Nu fick allt en mening, världen smälte samman på något sätt.

Dumsnål

Jag tror att jag måste baka bröd, bara för att jag har ett halvt paket jäst i kylen som snart går ut. Det är inte första gången det händer. Samtidigt vet jag inte på rak arm vad ett helt paket jäst kostar, men det kan vara i närheten av den imponerande summan 1,25 kronor. Om saker verligen kostar kvartskronor nuförtiden.

fredag, juni 22, 2007

Semester

Vi drar söderut. Här kan man ju inte vara.

Till Halland. Till landet. Blommor i håret och stövlar på fötterna.

Tar med bikinin. Som ett slags ironi.

Glad midsommar!

onsdag, juni 20, 2007

Komma ut

Egentligen. Så heter jag Begnt Svensson, bor i Ytterby och är 47 år gammal. Det här är bara ett socialt experiment och ni har alla blivit lurade.

De där fula gubbarna ni blev varnade för, de som skulle finnas på internet, dem har ni träffat på nu.

Något

Alltså. Det var något jag skulle skriva. Hade till och med kommit på en alldeles extra bra rubrik. Men jag har ingen aning om vad det var.

Istället kan jag berätta att jag köpt världens snyggaste klänning idag. Snart på ett party nära dig. Eller kanske inte.

måndag, juni 18, 2007

Tips?

Vad ska man egentligen göra på sin så kallade fritid när man är så trött att man bara längtar till anständig läggdagstid? När det är jobbigt att läsa för ögonen går i kors, när man inte fattar vad de säger på tv? När varannan bokstav blir fel för att man på något sätt har ovantligt feta fingertoppar?

Bad sunday night

Somnade halv tio. Vaknade tio. Somnade om. Vaknade halv elva. Sedan var det kört. Fy fan vad jag sov dåligt i natt.

lördag, juni 16, 2007

Vilken bloggtyp är jag?

Jag gjorde också testet. Hittat hos Stationsvakt.
Och resultatet blev;

Dagboksbloggare
Din blogg är din offentliga dagbok. Du skriver om tentor, mensvärk, godissug, barnuppfostran, tandläkarbesök, ångest, spindelfobi och relationsproblem. Du skiter fullständigt i huruvida dina inlägg innehåller korrekt grammatik, kommatering och tangentbordsmissar. Din blogg är ändå bara till för vardaglig ventilering och att ingen läser den bekommer dig inte det allra minsta.


Jag kände mig lite gammal. Och lite omodebloggsaktig. På ett bra sätt.

En besk present

Det är väldigt bra att man kan se diverse program som gått på svt på internet. Till exempel Söderläge, med min favvohortonom.

Det är väldigt dåligt att det är så kass bildkvalisort att man knappt står ut med att titta på programmen. Helt menlöst att titta på frimärksstort alternativt något som ser ut som om det är helt blurrat i maskeringssyfte.

mer om Deltagänget

Den är utläst nu. Deltagänget.

Det känns väldigt konstigt att läsa den här boken. Om den delen som var lite av ens liv som alltid har varit så hemlig, så hemlig. Som man bara har nosat i utkanten av. Sett upp till.
Nu finns den plötsligt i romanform. Och riktigt, riktigt bra skriven. Vissa passager får mig att skratta rakt ut. Andra att smålipa lite. Roligast är nog beskrivningen av Göteborgsbrudarnas lokalpatriotism.

Bokhora skriver mer. Ur anant perspektiv.

Eller?

Eller är det så att jag åkt på en gammal hederlig oldschool-förkylning såhär i pollentider? Man börjar ju undra.

Desperat


Jag provar just nu det här mot allergi. Eller försöker i alla fall, det mesta rinner ut med snoret med en gång. Det känns dock aningen suspekt att sniffa in ett pulver i näsan. Aningen.

torsdag, juni 14, 2007

Tips

Okej, jag vet att jag är rätt värdelös på att blogga nuförtiden. Men jag kommer igen, det kan ni vara så säkra på. Om inte förr, så på hela långa arbetslöshetsvintern så kan ni se fram emot ett och annat kvalitetsinlägg. Innan dess kan jag dock inte garantera någon som helst form av nivå.

Så, medans jag är trist, rekommenderar jag: It´s hard to be a saint in Skärholmen. En riktigt bra blogg.

Att läsa

I min att-läsa-hög ligger just nu elva böcker. Jag är väldigt sugen på alllihop. Helst vill jag ligga vaken hela natten och läsa ut Deltagänget.

Ge mig ett läskollo NU!

tisdag, juni 12, 2007

Aargh!

Varken Flickr eller Google Reader vill fungera som det ska. Undergången är nära. Ska man behöva ge upp sin datortid för idag eller?


Och IKEAs nya hemsida är ju hur dålig som helst!

trasa

Jag är som en urvriden trasa idag. Trodde jag var mer härdad än så här på värme och allergi, men det var jag inte. Behovet av en dag inomhus blev akut. Varför jag då ställer mig och bakar bröd är outgrundligt. När jag inte ens orkar steka på den sista halloumin.

måndag, juni 11, 2007

Det bästa

Guds gåva till mänskligheten kan omöjligen vara något annat än Halloumi. Det är ytterst nära att jag skriver att halloumi är bättre än sex, men det passar sig inte riktigt på min blogg.

Och så körsbär till efterrätt. Plötsligt blev den här dagen helt okej ändå.

söndag, juni 10, 2007

Två tips

Två roliga saker just nu:
1. GuitarHero 2. Jag har bara spelat en liten liten stund, men oj. Vilken rolig stund.

2. Tv-serien Weeds. Jag tror inte det gjorts någon bättre tv-serie i den tveksamma kategorin komedi på väldigt länge. Eller någonsin. Favorit just nu är tjejen som blir tvingad av sin hysteriska mamma att banta, men som hämnas med råge.

Gotheborg

Jag är skittrött på Götheborg. Det är en båt, inget helgon.

Och att de skryter i halva GP om sina s.k Bloggar gör mig riktigt upprörd. Bara för att man skriver saker så blir det inte en blogg. En loggbok blir ingen blogg bara för att den är på dator. GP är inte hippa och moderna bara för att de tror att de bloggar. Att de hade så många läsare kan knappast bero på kvalitén på de s.k bloggarna. Snarare trots kvalitén. Och det får mig att bli lite orolig för mänskligheten.

Bokbyte i vida världen


Som en följd av bokbytardagen är jag numera även en BookCrossare. Ska dumpa min första bok idag. Hur spännande som helst, och jag ser äntligen ett slut på dubbelparkeringarna i bokhyllan.

lördag, juni 09, 2007

Vart?

Vart tog den där BigBrother-byn som de skulle ha i Tyskland vägen? Har de stängt av kemerorna utan att meddela deltagarna? Eller var det så tråkigt att det aldrig blev något? Jag känner mig lite snuvad.

torsdag, juni 07, 2007

Bokbytardag!

Ni som är om er och kring er och har koll, vet kasnke att ajg arrangerade bokbytardag igår. Det här är böckerna som jag valde.
Mycket trevligt! Och spännande, och kul, att träffa Helena för första gången "i verkligheten". Det gör jag gärna om! Tyvärr åkte inte kameran fram förrän efteråt. Som vanligt med andra ord.


Istället för deltagare får ni titta på disken. Kul va?!?

tisdag, juni 05, 2007

Fösste goe

Efter tretton timmars utomhusvistelse och trädgårdsarbete är det onekligen gott med en kall öl.

Och jag är onekligen en trädgårdsnörd.

måndag, juni 04, 2007

Det är min tur nu, vinden har vänt

Igår:
Nycklarna till kolonin borta. Efter hysteriskt letande med hjärtat i halsgropen hittade jag dem till slut på jobbet (ja, jag var tvungen att cykla dit)
Missade bussen
Missade spårvagnen
Åkte buss åt fel håll, var på väg att hamna i Delsjön eller vart det nu var.

Idag:
Värsta vurpan med cykeln
Slog i hakan i gräsklipparen (imponerande)
Tappade kruka i golvet vilket ledde till stor jordhög

Imorgon:
Vet inte om jag vågar gå upp ur sängen ens. Turen jag haft i mitt liv är slut.

Dagens husmorstips alt. cyklisttips

Cykla inte med en påse hängandes på styret.

Hudlösa armbågar och lårkakor gör ont.
Och världen består av onda människor som inte frågar hur det gick när man vurpat.

söndag, juni 03, 2007

Åh nej.

SPAM-varning. Kommentarer på spanska. Lägg av, kan ni inte skriva på rätt språk i alla fall?

fredag, juni 01, 2007

Jämställt

Idag fyllde jag i jämställdhetsenkät på jobbet. Kändes riktigt bra att ärligt kunna svara nej istället för ja på alla jobbiga frågor.