torsdag, juli 31, 2008

Odiskret

Hörröni, som piratodlar diverse illegala plantor i Fina Parken! Gör det lite mer diskret nästa gång. Visserligen hade plantorna blivit skrämmande stora, men välj gänra ett lite mer avskillt ställe nästa gång. Annars tar vi dem igen.

tisdag, juli 29, 2008

Arne kommer tillbaka!

Jag läste, på en reservationslista hos Siv, att Arna Dahl ska komma med ännu en bok om min älskade A-grupp. Den verkar dock mer än lovligt flummig. Men självklart ska jag läsa. Tack för tipset Siv, jag vet inte hur jag kunde missat att det skulle komma en till!

måndag, juli 28, 2008

Orutinerat

Efter att ha smörjat in mig vareviga dag, varit helt noga hela helgen vid havet, lyckades ajg indag med konststycket att bränna mig i solen, på jobbet. Orutinerat värre. Jag hade ingensomhelst tanke på att linnet visade en massa albylvit hud på ryggen. Typiskt.

söndag, juli 27, 2008

Nya saker

Det sägs att man ska uppleva nya saker under semestern. Den här helgen har jag lyssnat på jazz och byggt byggnadsställningar. Idel nya erfarenheter!

onsdag, juli 23, 2008

Långhelg rules

Nä nu får det vara nog. Imorgon drar vi iväg till Varberg. Det SKA badas! Och vips så råkade jag ta ledigt på fredag, så det blir en långhelg. Vi kommer hem, men direkt till koloniloppisen, på lördag förmiddag. Kom dit vettja! Det ryktas att det bjuds på saft på lott nummer 14.

socker, fett och öl.

Hur kommer det sig att, när man precis bestämt sig för att näe, jag orkar inte med ännu en vända när folk tror att jag är gravid hela tiden, jag borde nog äta liiite nyttigare, så blir man så dödssugen på allt som är fett, sött och öl i ohemula mängder? Opraktiskt, tycker jag.

Ja, det är en snigel

Nackdel med att jobba i entréparitet i Fina Parken:
man får svara på samma fråga sjuhundraförtielva gånger om dagen.

måndag, juli 21, 2008

Fototriss: Gammalt




Veckans fototrisstema är gammalt. Passande. Jag som precis har tassat runt i övergivna hus. Fulla med gamla grejjer. Lämnade åt grävskopan. En av de som bodde i ett av husen var dvärg. Han tillbringade sin ungdom som predikant i Norrland. När hans familj tyckte han blivit för skröplig för att bo själv, och satt honom på äldreboende, rymde han. I hatt och kavaj gick han hem och röjjde sly. Det känns i hjärtat att titta i ett sådant hus.

söndag, juli 20, 2008

Hemma igen.

Jag har haft semester. Druckit ohemula mängder öl, allt från Närke Stormaktskaggen till ehh... ska jag verkligen erkänna det... Sofiero. Har varit på både den ena och andra puben, både här och i Ståkkhålm. Har bott på vandrarhemmet det var omöjligt att sova på, såväl som hos svågern. Har plundrat ödehus. Har sett en räv. Har varit på 60-årskalas. Och kolonikalas.
Man hinner med mycket på en veckas semester. Nu skulle jag behöva en till, för att vila upp mig, smälta intryck och ladda över alla bilder från kameran till datorn. Men imorgon ska jag jobba igen.

söndag, juli 13, 2008

Nytt häng


Jag har fått ett nytt favorithängställe. Tyvärr kan jag inte berätta var det är, för då skulle det inte vara lika lungt och hemligt längre.

Fototriss byggnader




Se där, en ny fototriss! Temat är byggnader, och även om jag har sjuhundraförtielva på bild redan, valde jag att ta nya. Byggnader är bra motiv.

lördag, juli 12, 2008

kalasfin

Sådärja, fötterna är filade, håret fönat och bakfyllan förträngd. Nu drar vi på fest, hos Fingerspitz!

onsdag, juli 09, 2008

tre




Fototriss. Gud, villen bra grejj. Speciellt när det inte är läge att uttrycka sig i skrift. Veckans tema är färger. Svart, blå, turkos. (För er som är färgblinda).

söndag, juli 06, 2008

kombo

Jag läser Lo Kauppis Bergsprängardottern som exploderade, och lyssnar på Jens Lapidus Aldrig fucka upp. Inte samtidigt, men nästan.

Det blir en konstig mix av en hel del knark och speciellt språk på gränsen till talspråk. Men de gör sig i kombination, kan rekommenderas. Fan vad jag saknar min gamla bokcirkel.

tisdag, juli 01, 2008

Lunch

Blodpudding med lingonsylt. Och till efterrätt en syltkaka och en kopp kaffe. Pulverkaffe. Hemmabakad kaka med egengjord sylt. Vem har sagt att jag inte är en tant?

Reklam. eller kanske tips.


Boken: Enhet av Ninni Holmkvist.
Skivan: Cornelis Wreesvijk Cornelis Bästa 1964-81
Bloggen: Navids Skrik om du brinner
Maten: Falukorv. Alltid.
TV: The Wire

(Fast mat, det är ju inte så populärkulturellt precis).

Reklam

Rekan skriver mer ordentligt om ölbryggningen, ifall ni är nyfikna. Jag kan tillägga att det fortfarande inte har börjat bubbla i jäsröret. Är något fel eller är vi bara otåliga? Jag tar en tur in i städskåpet då och då för att hejja på, och klappa lite på hinken. Men vad hjälper det, om nu locket mot all förmodan inte är tätt?

Så mycket man kan oroa sig för en ölbryggd, hur ska det då gå när/om vi blir föräldrar?