tisdag, september 30, 2008

ett annat träsk

Så fort jag blir arbetslös så sjunker jag ner i någonslags träsk där det bli omöjligt att göra det jag ska. Det är värre än hemtenta, jag gör verklgien inte det jag borde när jag borde. Det är som om det finns så mycket tid att jag måste förbruka den på studs, och då hinns inget jag borde med. Det är ett konstigt fenomen, som genererar ett och annat blogginlägg.

NU ska jag skriva det där protokollet. Eller snart. Ska bara läsa lite bloggar först.

Hippie

Åh nej, nu är måttet rågat. Jag vaknade svettig i nacken och jag kan ha tofs. Verkligen hög tid att klippa sig med andra ord. Men varför, varför har jag skämt bort mig själv med bästaste dyrfrisörskan? Jag vågar inte låta någon annan sätta saxen i mitt hår, inte när hon gjort det så bra, och nöjer mig inte längre med halvmessyrer. Det här riskerar att urarta till en "jag-klipper-mig-inte-förrän-det-böir-fred-hippie" episod.

Eller ska jag fira min trettioårskris med att skaffa dreadds och blil träskpunkare?

måndag, september 29, 2008

Släpp

Det gick bra på arbetsförmedlingen. Inte ens någon kö, och jag behöver inte återkomma förrän i mitten av december. Är fortfarande lite i chock...

söndag, september 28, 2008

Håll tummen

Imorgon är det dags. Arbetsförmedlingen, a.k.a lotteriet, ska besökas. Och det känns som om det akn sluta precis hur som helst. I morgon eftermiddag kan jag bli tvångskommenderad att flippa hamburgare i Kiruna. Så snälla, håll tummarna och önska mig lycka till!

fredag, september 26, 2008

Förra helgen










Jag kan inte släppa den.

Det årliga spankulerandet

Årets bokmässebesök förflöt alldeles förträffligt, i sällis med Kollobarnet och Litet hus. (Tack så hjärtligt Litet hus för biljetten!) En anselig hög med böcker inhandlades, en hög tidningar släpades hem, och jag blev medlem i en organisation. Och fick prata med min nya idol, ekologiskodlingkvinnan! Och dela ut ett och annat kolonilivs-visitkort. Efter ett stärkande, smått förvirrat, matintag, avslutades kvällen med en kaffe och ett frotterande med hela Sveriges författarelit. En bra eftermiddag och kväll, kort sagt.

torsdag, september 25, 2008

Sista

Imorgon jobbar jag sista dagen för den här säsongen. Jag varnar redan nu, för att det kan uppstå en viss bloggchock den närmsta framtiden.

onsdag, september 24, 2008

Helgens svampar




Det fanns ätbara svampar också. Men de hamnade i magen innan fotografering var gjord.

måndag, september 22, 2008

Var?

Det börjar bli lite höstigt och kallt. Och det betyder kallt framför datorn, och framförallt kallt om fötterna. För bara några få veckor sedan lade jag undan mina fortfarande ganska fina och fuktionella tossor på ett smart ställe. Tänkte att näe, det är ju sommmar, jag behöver dem inte nu så jag lägger dem här, tills det är dags att plocka fram dem. Nu behöver jag dem, men har ingen aning om vart de tagit vägen. Visserligen är ett av mina mål att lära mig sticka sockar den här väntern, men än så länge skulle jag faktiskt behöva mina tossor. Vart de nu är.

Helgens djur, eller före detta djur







Vi var på en finfin tripp till Otterön i helgen. Förutom att jag måste skryta om att vi badade, kan jag visa dessa djur, eller delar därav, som vi såg. Den vita grejjen är ett bläckfiskskelett! Grejjen som sitter på blåmusslan är ett ostron!

Annorlunda accessoar

En kille med Harrington-jacka, rutig skjorta, lagom med uppvik på byxorna och... en liten påse salt&vinäger-chips i fickan! Det var nog årets snyggaste accessoar.

(förlåt, jag är ingen van modebloggare så jag vet inte riktigt hur acessoar stavas. Så jag helgarderar.)

tisdag, september 16, 2008

Stora beslut

Jag var idag väldigt nära att välja ett visst pensionssparande bara för att man skulle få en pocketbok på köpet. Ibland känns det som om jag kan göra nästan vad som helst, bara jag får en pocketbok på köpet. Som om jag inte redan har alldeles för många. Som om jag skulle ha några pengar att pensionsspara.

söndag, september 14, 2008

Den brända IPAn

Ocenabryggeriets IPA blev inte som den brukar vara. Malten brändes, ryktas det om. Men då gjorde Rover genidraget att köpa in den i alla fall. Och bytte namn till Old Smoke, om jag minns rätt. Och jag har aldrig förut smakat en öl som är så god, trots att den verkligen luktar stall och hästskit. Det är en märklig upplevelse, att dricka något som är så gott trots att det luktar så odrickbart. Kan rekommenderas. Men drick inte upp allt, jag kan nog tänkas vilja ha mer.

fredag, september 12, 2008

Jävligt prekärt

Jag hade verkligen hoppats på ett jobb. Som det idag visade sig att jag inte fick. Surt som satan. Samma dag varslar Volvo 600 till. Ännu surare. Det där med allt som såg ut att ordna sig känns återigen väldigt avlägset.

Tur att ett kolonibesök piggade upp! Hoppas ni hade kul, trots brännässlor och fågelbadsplurr.

onsdag, september 10, 2008

Läckö Slott






De har verkligen lyckats matcha vildvinet och fönsterspröjsarna! Köksträdgården då? Finns på nördbloggen, så klart, varsågod och klicka.

390

Det blev 390 bilder tagna de senaste två dygnen. Med andan i halsen sitter jag nu och laddar över och väntar på att datorn till slut ska sprängas.

måndag, september 08, 2008

packat

Åh, herregud jag måste ju packa också! vad ska man egentligen ha med sig på en studieresa? ett eller två objektiv? pyjamas eller nattlinne? regnjacka eller inte? stövlar eller ballerinasar? Och Matsäck! Och Glatt Humör!

Och det är JAG som skrivit den käckautflyktslappen, så inte ens den kan man lita på!

Och öakan, herregud, var är sidenselman?

Reseledare

Från och med imorgon inträder jag en ny fas. Jag ska vara reseledare, för tio stycken vimsiga arbetskamrater. Hela dagen idag har jag övat på att peka med hela handen, samt skrivit ut listor på ställen vi skulle kunna äta på. Tydligt pekande och mat i magen gör nog de flesta trygga och glada. Hoppas jag.

(shit vad har vi gett oss in på? alla kommer hata oss och jag kommer glömma ta med kaffet och ojojoj hur ska det gå. Det kommer regna hela tiden och våra studiebesök kommer floppa och alla kommer att vara hungriga och sura HELA TIDEN. hjälp.)

fredag, september 05, 2008

50 014

Mer än 50 000 sidvisningar minsann! Visserligen har jag nog åstadkommit de flesta själv, men ändå!

Missat


Jag har på ett sätt missat att det faktiskt är (eller snart har varit) sommaren 2008. Så till den milda grad att jag glömt bort att köpa den här säsongens muminmugg! Det måste åtgärdas! Den är ju skitsnygg! Och ja, 18 muggar är för få.

Saker jag tycker om

1. Att sova en skvätt efter jobbet, och inte behöva tvinga sig själv att vakna för att man annars inte kommer kunna somna på kvällen vilket man måste för att man ska upp till jobbet dagen efter.
2. Falukorv. Ska man äta kött ska man äta allt kött, inte bara snobba sig med findelarna. Och fulkött gör sig defenitivt bäst i falukorv. Mmmm. Gärna med stuvade makaroner, men där går mina husmorsskills bet.

Saker som stör mig

1. Att det krävs specialverktyg för att skruva fast saker som är på väg att lossna från cyklen, så att man ska känna sig tvungen att lämna in den på reparation trots att det bara behövs dras åt lite.
2. Att inte alla kortläsare fungerar likadant. I varenda butik lyckas man med att misslyckas att dra kortet. Det borde vara mer som i Sovjet, mer standard och mindre valfrihet. Speciellt när det gäller kortläsare. Och cykeldelar.

torsdag, september 04, 2008

Förnekelse

Trots att det är så mycket höst (helt plötsligt!) att:
1. Gatubelsysnignen var tänd när jag cyklade från jobbet igår
2. Jag jobbade iförd t-shirt, långärmad t-shirt, fiberpäls och jacka och ändå frös (visserligen med den dödstråkiga, utsatta uppgiften att vattna balkonlådor på cykelbro)

Så bestämde jag mig för att trotsa allt, när jag var i skoaffären. För att gaska upp mig, krya på mig. Det inhandlades ett par små tygskor och ett par tofflor. Tja, jag kan ju kanske ha dem inomhus de första åtta månaderna?

tisdag, september 02, 2008

Finjobb

Ibland längtar jag efter att ha ett jobb där man har riktiga kläder på sig. Där skorna inte nödvändigtvis måste ha stålhätta, där man kan ha kjol, där man kan ha örhängen som är stora utan att de fastnar i en gren (meh, jag har ju aldrig stora örhängen egentligen). Ett jobb där man kan ha en snitsig sjal, ett jobb som man kan ta sig till och från i iförd samma kläder som man jobbar i. Ett jobb som det inte är lika bra att ha typ träningskläder på sig när man tar sig till och från, efter som man ändå är helt svettig efter en dag. Ett jobb där man sitter still och pallar att jobba fast man är lite krasslig.

Men jag vet ju att jag inte skulle stå ut med ett innejobb på sommaren.

?

Bara en lite fråga: Är det farligt att äta ett år gammal rabarbermarmelad? Om den är väldigt hård, seg som kola, och kanske... helt oemotståndlig när sockersuget sätter in?

måndag, september 01, 2008

Fjortis

Varför har Fredrik Strage tandställning nu? Var det möjligtvis så att det började bli för svårt att se så där pojkaktig ut?

Svårslaget rekord

Strax innan min kära cykeldator fick slut på batteri så ballade den ur. Plötsligt hade jag en maxhastighet på 102 kmh. Väldigt synd att hela grejjen nollställde sig när batteriet slutligen dog. Nu blir det till att cykla fort igen.