lördag, januari 24, 2009

Lys


Det blev väldigt tomt i vardagsrumsfönstret efter att julstjärnan förvisats till städskåpet. Ett behov av en ny fönsterlampa uppenbarade sig. Alternativt en annan skärm till julstjärnelampsladden, det skulle kunna vara snyggt men svårinförskaffat. Jag tänker mig som en pytteliten rislamskärm, men i grönt eller annan snygg färg.

Sedan börajde jag fundera på de här på bilden. Väldigt snygga, men med takkontakt. Lampan jag behöver ska ha väggkontakt. Någon som vet om och i så fall var dessa finns med väggkontakt? (Jag tänker att det inte är snyggt att byta kontakt själv på en sådan här sladd). Lamporna på bilden kommer från Granit.

4 kommentarer:

fingerspitz sa...

Classe har strykjärnsladdar med vanlig kontakt i andra änden men då måste man sätta dit en lamphållare själv (så har vi gjort i kolonin) annars brukar det inte vara så svårt att få till det snyggt om du vill byta kontakten själv.

lisa sa...

Hmmm... ska kolla in ClasseOlles då, det kanske går att montera på julstjärnelamphållaren. Eller någon snyggare. En gång i tiden, på sommarlovet mellan åttan och nian, gick jag i s.k sommarskola. Där fick vi lära oss det där med sladd- och kontaktbyten, vi får väl se om jag kommer ihåg...

litet hus sa...

jag har gjort min lampa vid soffbordet (med fågeln om du kommer ihåg?) av lösa delar från elboden. där finns textilsladd som metervara. lätt som en plätt, bara man undviker den gulgröna.

lisa sa...

åh, den är ju jättefin! Hmm... det här ska jag nog klara av.