Det här var en riktigt bra kycklingrätt, den trista fryskyckligen blev som i ett trollslag väldigt god.
Mustig kycklinggryta
Ur Buffé nr 11 2006, sid 18
Ingredienser
Portioner: 4
ca 600 g kycklingfiléer
75 g rökt fläsk eller bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
1 krm svartpeppar
1 1/2-2 msk balsamvinäger
2 msk hackad persilja
1 tsk maizena (majsstärkelse)
Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
1. Skär kycklingfiléerna i bitar och fläsket i tärningar. Skala och grovhacka löken och vitlöken.
2. Stek kyckling och fläsk i 1/2 msk smör i en stekpanna tills det får färg. Lägg över i en gryta. Fräs lök och vitlök i 1/2 msk smör och lägg över i grytan.
3. Rör i vatten, smulad buljongtärning, peppar, vinäger och persilja.
4. Låt såsen koka 4–5 minuter. Rör i majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt allt koka ytterligare 1 minut.
5. Servera kycklingen med ris, gärna svart råris, lättkokta morötter och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar