söndag, juni 14, 2009

Gothenburg Beer Festival

tältet utanför kändes verkligen inte lockande i ösregnet...

I fredags eftermiddag bar det av till Gothenburg Beer Festival. För det första måste jag gnälla lite över namnet. Det kändes väldigt långt ifrån att festivalen skulle locka några som helst internationella gäster, att välja ett engelskt namn på det här jippot var verkligen pretentiöst. Skulle jag själv namngett arrangemanget, hade jag dessvärre fått välja Göteborgs Gubbdagis, med en övervikt av Ahlaforsklåpare.
Festivalen i fråga ägde för oss vanliga pöbeln rum på den inte så eminenta haket City Pub. Och visst, där fanns en hel del obskyrt östeuropeiskt, några belgare och lite skotskt, men inte mycket jag hade valt om jag hade haft roligare sorter att välja på. Men man får ju offra sig, det är ju inte varje dag det är ölfestival i Göteborg... Och smakproven var generösa, för bara femton spänn per halvglas.

Det mest flippade vi drack, som jag inte riktigt vet om det verkligen kan kvalificeras till kategorin öl, var en Freeq Golden Apple, ett äppelöl som bara smakade söt cider, och en Gingers Beer, som smakade ingefärsläsk.
Kvällens största besvikelse var nog Strömsholms Slussvaktaren, som bara smakade kemiskt och simhall. Måste ha varit något fel på den.
De ölen som jag gav högst betyg under kvällen var Liefmans Kriek, som kändes som en schysst sommardrink, skottska The Inveralmond, Blackfriar, och slutligen St Bernards Abt 12, där det var sältan och salmiaksmaken som gick hem.

2 kommentarer:

Johan sa...

Känns inte som man missade något alltså, jag skippade medvetet festivalen för ett par öl på Bishop Järntorget

lisa sa...

Nix, du missade inget.