tisdag, november 17, 2009

Bakat

Jag har inte bara forskat, och kört fast, inom ämnet hyllpapper idag. Jag har även bakat kakor, med choklad och salt. Degen var såpass god att provsmakningen av de färdiga kakorna får vänta till imorgon.
Receptet är snott från En mammas dag - Weronica:

Chokladkakor med salt

20 kakor

100 g smör, kylskåpskallt
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 krm salt
(1 1/2 krm tabasco - det uteslöt jag)
1/2 dl kakao
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt

1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Skär smöret i mindre bitar. Mixa smör, socker, sirap, salt, kakao, mjöl och bakpulver i matberedare. 3. Låt degen vila lite kallt. 4. Rulla 20 små bollar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut dem till 1/2 cm tjocka kakor. 5. Strö flingsalet över kakorna och grädda dem mitt i ugnen ca 8-10 minuter. Låt svalna.

2 kommentarer:

Jonte sa...

Kan intyga att dom var väldigt mumsiga!

lisa sa...

är de slut nu?