tisdag, november 17, 2009

Kökspimpning
Köket i vår nya lägenhet är långt ifrån snyggt, i alla fall bitvis. Det är väldigt snygga skjutdörrar på skåpsluckorna, HSB-original, och ganska snyggt linoleumplattegolv. Väggarna ser ut som en tandläkarmottagning, med asfula rödflammiga tapeter (som ska vara flammiga alltså), och två konstiga inramade rutor med en vit tapet med fula rutor. Trist offentlig miljö, känns det som, så det blir till att renovera så småningom.

En bra sak med köket är skafferiet. Det är stort, har fint handtag, och så klart en ventil så att det, i alla fall på vintern, håller en bra temperatur. Men. Hyllorna var inte så roliga. Det behövs hyllpapper. Även i vissa av skåpen behövs det papper, eftersom där idag är omålat och det ligger en gammal sunkig våtrumstapet (?) på hyllorna. (Det där låter äckligare än vad det ser ut).
De hyllpapprena jag hittat är väldigt fula rutiga, favoriten Lotta Külhorns (de på bilderna ovan), och så ryktas det om att det finns prickiga på ClasseOlle (ses till exempel här), men det finns inte med på hemsidan. Någon som har tips på ytterligare ställen där man kan köpa hyllpapper? Jag vågar inte riktigt lita till loppisguden i det här fallet, eftersom jag behöver ganska mycket papper.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Bokhandeln och affären som ligger mitt emot Haga bion, det är en typ Kemikalieaffär med pyssel och sånt. Det skulle inte förvåna mig om det finns i järnhandeln i Mölndal, han har allt! jag tänkte baka dom choklad kakorna, finns med i senaste Laga lätt, men maken trodde inte på dom!
mamman

fingerspitz sa...

Kontaktplast!?

lisa sa...

Kakorna var jättegoda!

Kontaktplast är ju en hit, men är det inte svårt att inte få det bubbligt när det är så stora ytor?

fingerspitz sa...

man sprayar vatten blandat med lite diskmedel på ytan som ska kontaktplasttäckas sen brukar det gå ganska bra. Jag brukar släta ut plasten med nån gammal barnbok. Om du kan ta loss hyllplanen går det förstås lättare.

lisa sa...

Kanske är värt att prova ändå, jag kan tänka mig att det kan bli väldigt snyggt om det blir bra.

Ms Stiffneck sa...

hejs! jag såg assnyggt hyllpapper på designtorget. :D kollade inte priset dock...

lisa sa...

Aha, det får kollas upp!