söndag, december 06, 2009

Det tredje rummet

Jag har liksom inte riktigt fattat det förrän häromdagen att, herregud, vi bor i en trea! Man behöver inte knö ihop sig i två rum och köket. Det finns ett tredje rum som man också kan vara i, som inte alls bara är gäst- tvätthängnings- och skräprum, utan som man kan omvandla till... hobbyrum. Ölen står där och jäsputtrar lite hemtrevligt. Och man får plats att ha både symaskinen och strykbrädan framme!!! Det är en sådan lyx att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Men jag syr. Och stryker. Det är perfekt.

För övrigt går rummet under namnet cowboyrummet. En av väggarna är nämligen täckt av plast-träpanel. Mörkbrunt fejkträ. Först tyckte jag att det var hur fult som helst, men nu har jag på något konstigt sätt börjat gilla det, och kommit fram till att det nog är de återstående tre väggarna som behöver göras något åt. De är fulturkos. Och att man kanske skulle ta och fixa till "trä"-väggen, piffa lite men ändå ha den kvar. Eller kommer vårat barn bli mobbat då, sedan när det blir dess rum?

Eller räcker det kanske med medaljongtapeterna i hall, sovrum och badrum. Ska resten av lägenhetens väggar kanske vara med normala?

Det absolut fulaste i hela lägenheten är utan tvekan köket. Original-köksskåpen med skjutdörrar är superfina. Men resten. Fult målat, och framförallt världens fulaste tapeter, två olika varianter, som gör att alltihop bara ser ut som ett tandläkarväntrum. Det är det mest akuta att åtgärda, för det är verkligen sjukt fult. Kommer långt över fejkträet på listan!

6 kommentarer:

Ms Stiffneck sa...

fejkträ äger puppan. jag skulle sparat det! alla kids kommer vara avundsjuka på er coola knodd. :D

lisa sa...

åh, det låter bra! Då återstår att klura ut hur resten av väggarna ska vara, vilken färg som passar. Alternativt om man ska slå till på cowboymönstrade tapeter :)

Ms Stiffneck sa...

åh. det har jag faktiskt sett! finns en skitsnygg. ska se om jag hittar den.

lisa sa...

När vi flyttade till radhuset när jag var liten, var det en tapet med cowboy- och indiankrig på, i gillestugan, om jag minns rätt. Undras varför vi tog bort den.

Johan sa...

Njut så länge det varar, snart blir det väl barnkammare därinne? ;)

lisa sa...

Ja, det är just det. Kommer barnet bli mobbat om det har fejkträ på väggen eller inte?