torsdag, mars 11, 2010

Snöpligt


Vi har brist på ordentliga grytlappar här hemma. Vi har många fina, men de är antingen för tunna eller för små, bara ett par är riktigt bra, och de behöver ju onekligen tvättas ibland. Därför tänkte jag idag omvandla ett nystan av de fina mattrasorna vi köpte på senaste loppisutflykten, till ett par rejäla grytlappar. Döm om min förvåning när jag upptäckte att nystanet bara består av sisådär 30 centimeter långa remsor! Jag vet inte om det har någon funktion, om man behöver just sådana remsor om man ska göran något speciellt, men i grytlappsframställarhänseende är det ju helt förkastligt. Bättre lycka med nästa nystan!

Någon som har ett bra förslag på vad remsorna skulle kunna användas till? De är klippta i ett så himla fint tyg, vore synd att slänga dem.

10 kommentarer:

Helena sa...

Du kanske kan göra bläckfiskar av dem?

Caroline sa...

Du kanske kan göra grytlappar med lapptäcksteknik? Då borde remsorna fungera!

Kollobarnet sa...

väv i en liten bildväv fina grytlappar eller tabletter av tyget :-)
Jag minns de där nystanen du köpte för ett par år sen som också var lite korta. Känns som din greje ;-)

Hoppas du mår fint!

fingerspitz sa...

kan du inte sätta dig en kväll och sy ihop alla remsorna då har du att göra för flera dagar :)

lisa sa...

Många bra förslag!
Och många bläckfiskar kan det bli.

Jag tror att remosrna är för smala för någon sorts lappteknik, men jag ska prova.

Ja, de där korta ryamattsgarnerna... jädrar vad man fick byta garn ofta! Men tillslut blev det både vantar och mössa, ganska randiga.

Att sy ihop remsorna skulle visserligen kunna generera något väldigt fint i slutändan, men känns lite för tråkigt att göra. Eller kanske på juntan?

litet hus sa...

jag tycker oxå du ska sy ihop dom, men på symaskin så går det undan. jag hade lagt ändarna lite omlott bara och kört lite bred sicksack över, så att det inte blir en klump vid skarvarna. eller ja, det är så jag tänker göra på mina korta trikåtrasor...

lisa sa...

Så du har lyckats köpa korta trikåtrasor du?

Ninna sa...

Jag var så lycklig när jag kom över en hel kasse med vita "trasmattenystan", för bara 1 kr styck... tyvärr var även mina remsor korta. Funderar på att sy ihop dem, men har inte riktigt känt att inspirationen infunnit sig ;-)

lisa sa...

verkar som om man måste kontrollera sina nyst-fynd innan man köper dem.

Anonym sa...

Man kan lägga två remsors ändar på varandra, klippa ett längsgående hack genom båda.Lägg ändarna mot varandra/på varandra. Den remsa som ligger överst ska dra sin andra ände genom båda hålen underifrån så får man en längre remsa som man kan få ännu längre om man fortsätter som ovan.
Jag gör så både när jag väver och när jag virkar med trasor.
Hoppas ni förstår.
Hälsningar
Helén