söndag, maj 09, 2010

Uppdaterade inredningsplaner

I januari hade jag storslagna inredningsplaner. Det skulle målas, fixas, piffas, has ofantlig tur och hittas rätt möbler. Sedan började jag jobba, och det var precis vad orken räcker till. Inget målande här precis. Eller tapetserande. Det enda jag fixat från mina storslagna planer är hurtsarna till cowboyrummet, men bänkskivan passade inte alls, så nu är jag inne på att ha skrivbordsskiva på istället, och förvarring bakom någotslags litet draperi mellan hurtsarna. Där kan de mer skrymmande ölbryggarattiraljerna stå, i alla fall fram tills att bebisen börjar krypa omkring och dregla på dem. Jag har lgat ner tanken på gummimattan, men et nytt golv i det där rummet vore verkligen bra så småningom.
Alternativt en riktigt stor matta, så länge. I dagsläget ligger där en trasmatta, som visserligen är snygg, men den täcker inte på långa vägar alla golvskavanker. Funderade lite på en sådan där matta med vägar och grejjer på, som jag såg senast jag var på loppis, men jag vet inte riktigt hur det går att tvätta mattor med gummibaksida?

Ommålningen där inne känns inte längre så akut, men jag är sugen på nya gardiner; det där vita ikea-tyget med svarta vimplar på. Jag hittar det tyvärr inte på hemsidan längre, det kanske har utgått?

I köket har vi tagit ner de kräkfula listerna som satt runt fälten av tapet med fyrkanter på. Det blev inte precis snyggt, skarvarna är inte de bästa, men man slipper se listerna i alla fall. Just nu lutar det åt att det blir panikmålning med vitt på väggarna, så får vi ta det där tapetväljandet i framtiden. Hela kalaset beror på hur mycket jag orkar och hur mycket Jonas kommer att vara hemma den närmaste tiden.

6 kommentarer:

Thepas sa...

Vi har en sån där matta med vägar och sånt i Theos rum. Som för övrigt bara används som sköt- och sovrum. Leker gör han i resten av lägneheten. Sär vi är.

lisa sa...

kan tänka mig att det lätt blir så. vårt barn kommer ju knappast ha behov av ett eget rum än på länge, men det är ändå svårt att låta bli att börja inreda det...

johanna sa...

känner igen det där. man ska ju bara göra det o det o det o det, sen är man klar..
jag har fortfarande inte målat mitt sovrum, som är halvspacklat med asfula babyblå väggar o då har jag bott här i 10 månader....

lisa sa...

precis!

Jerker sa...

Såna mattor kan du tvätta med nån slags skum för textiler som man skurar in och torkar av. Funkar på samma sätt i bilar tex. Skulle ju se ut att försöka knö in baksätet i tvättmaskin...

lisa sa...

Aha, bra tips! jobbigt om baksätet krymper....