söndag, augusti 22, 2010

Satt i granen.

Det blir mycket tv-tittande nuförtiden. I veckan som varit har jag anat en bizarr trend. I tre olika program har det ätits ekorre. Först var det på SVT-visade "Det goda livet", som hade någonslags vilt-tema, för övrigt ett riktigt bra program. Sedan på Kanal9s program som går ut på att en tjej och en kille åker runt i Storbrittanien och lagar mat av vad de lyckas hitta, och slutligen på TopGear*, som hade ett helt utflippat avsnitt där de var i USA och bland annat skulle äta roadkill.
Jag är egentligen av åsikten att äter man väl kött, vilket jag gör, så ska man bannemej inte sjåpa sig och bara äta visst kött, då ska man äta allt kött, om det inte kommer från utrotningshotade djur, fast om djuret redan är dött så är det lika bra att äta upp det med... men här går nog min gräns. Att äta ekorre verkar sjukt äckligt.

*Nej, jag brukar inte titta på motorprogram, bara ibland på just TopGear, bara för att en av programledarna, James May, var med i en annan programserie, som hanldade om att han och en till åkte Storbrittanien runt och skulle utse Storbrittaniens bästa (alkoholhaltiga) dryck, som var väldigt underhållande.

5 kommentarer:

johanna sa...

topgear är ju fantastiskt roligt :o)
men ekorre låter inte så... gott. läste om nån restaurang i danmark som skulle importera svensk bäver. varför då?

clivia sa...

Jag har missat topgear men sett de två andra och tänkte som du att var väldigt lustigt att de båda lagade ekorre. Tyckte dock att det verkade smarrigt och hade det inte varit för att vi väl bara har den röda ekorren i sverige hade jag genast beställt några från lillebror jägaren.

Bäver sägs förövrigt vara en riktigt delikatess som äts i vissa landskap, Dalsland bl a, lillebror har smakat och tycker det är smaskens.

lisa sa...

Men är det inte lite ont om bävrar?

clivia sa...

I Sverige har vi i större delen av landet ett kraftigt bestånd (drygt 100 000) och just nu skjuts tydligen färre än vad stammen klarar så det är nog lugnt.

lisa sa...

jaha, jag levde i tron att bävrar var sällsynta.