lördag, augusti 21, 2010

tight

Idag känner jag mig lite extra som en förortsmorsa. Gick just ut med soporna iförd leggings med häng, gråmelerat långt linne med oidentifierbara fläckar, träningsoverallsjacka och innetofflor. Jag säger lite som Johanna Ö, rent modemässigt är det här defenitivt en mellansommar. Visserligen har jag gått ner alla graviditetskilona, och visserlilgen hade jag inte väntat mig en tvättbrädemage två månader efter nedkomst. Men det kändes ganska tråkigt att inte ett enda par av mina gamla jeans går på mig nuförtiden. Det är liksom inte bara lite tight, det är helt omöjligt att få upp gylfen ens halvvägs. Låt vara att jag inte var tjejen med de allra mest rymliga byxorna innan jag blev på smällen.

Så nu undrar jag, ni erfarna baranföderskor;

Är det någonsomhelst idé att spara på sina prepreggojeans? Eller kommer man ändå aldrig att växa i dem igen? Och i så fall, när ungefär är det dags att uppdatera sig och köpa nya?

8 kommentarer:

Snegurotjka sa...

Ca 8 månader så hade jag gått ner alla preggokilon. (har för mig att det var 8 månader iaf) Problemet är ju att kroppen förändras, höfterna kan bli bredare, brösten ändrar form, magen (iaf min) har kvar bristningar. (Sen så har jag ju gått upp i vikt igen sen dess) Mitt tips är att behålla prepreggojeansen (och andra kläder som inte passar nu) åtminstone ett år till. Fast under tiden får man ju uppdatera sig. Trist (eller snarare dyrt) men sant.

lisa sa...

då knör jag in prepreggosarna längst in i garderoben ett år och hoppas på det bästa!

Helena sa...

Jag fick på mig alla mina gamla byxor efter några månader, men jag hade väl inte precis supertajta byxor heller. Känner mig fortfarande generellt lite större och väljer gärna lite större kläder, men det kan förstås också bero på att jag vant mig vid ledigare kläder iom graviditeten.

•lotta på solrum• sa...

spara! och tänk på att det tar nio månader att bli som man blir och minst nio månader att bli som man var.
fast bara nästan. vissa går ner och blir mycket smalare, ju. amningen biter. det är ju fantastiskt att du gått ner dina grav-kilon. mej tar det tid på....men så är det ett antal kilo upp nu i v. 37. för många. som varje gång...

Hanna sa...

köp nya och sörj inte. spara de gamla jeansen men inte om dom ger dig angst. var snäll mot dig själv. och jämför inte med hur andra är eller ser ut. jag tycker du är vacker och ser sund ut.

Anonym sa...

Jag har aldrig träffat på någon som gått ner i vikt så snabbt efter en graviditet som du Den lilla påsen som Max bott i krymper mer och mer, men det är trots allt väldigt nyss. Jag fick lära mig att det tar 1 år innan kroppen är återhämtad.
mamman

Caroline sa...

Jag har varit tillbaka på ingångskilonivån efter 8-9 veckor men jag bytte framförallt första gången kroppsform. Jag fick bredare höfter, eller i alla fall en nannan form runt höften och det gjorde att det ändå inte skadade med nya brallor. Och så modet, tycket och smaken... Jag passar på att rensa bland lite jeans som jag inte borde använda igen eftersom de aldrig varit några egentliga höjdare, ochså har jag sparat två som jag tyckte var bra innan. Jag kommer i dem nu men jag har mest kjol. Barnet kräks ju hela tiden och jag vill inte tvätta sönder mina finaste jeans.

lisa sa...

ja, det är det där med kroppsformen. Och så är det lite läskigt att ha för tight på snitt-ärret, även om jag fortfarande inte har så mycket känsel där är det ändå obehagligt.