måndag, mars 27, 2006

Go systembolaget go!

Systembolaget säger sig vara i lite kris. Ingen vill riktigt handla där, men man är ju så illa tvungen om man inte kör med smuggel. Och smuggel är det fler och fler som dricker. Så vad ska Bolaget göra?
Jag har svaren!
För det första: Fick i helgen höra en historia av min Brorsnor. Han hade kommit över en plats på Systemets Wiskyprovning. Denna provning utfördes i butiken! De fick sitta på varsin pall i en gång och smutta. Och fick inte ens gå på toa själva. Med anledning av detta kommer här råd nummer ett: En whisky-provning ska inte kännas som besöket på ett fängelse med lysrörsmysljus.
Tips nummer två kombinerar Systemets på-fötterna-kommande med den goda folkbildningstanken som verkligen kommit i skym undan de senaste åren. Jag tänker som så här, att ett av problemen med att folk dricker billig tysköl är att de inte har vett på att uppskatta god öl. Därför borde hela sveriges befolkning strax efter sin tjugoårsdag tvingas på en finölskurs. Där de fick lära sig hur gott det kan vara med en god Staropoamen vid rätt tillfälle, där de fick göra sig av med sina fördomar att Guiness inte går att dricka för att det är mörkt, eller vad de nu har för bisarra argument. Efter det skulle ingen vilja dricka pissöl från vare sig Tyskland eller Danmark längre. Och för att ekonomin inte skulle spela in i valet och kvalet mellan smuggeläckel och finöl, ska kursen vara gratis och priset på finölen subventlioneras med medel tagna ur Anitras ficka. För hon har minsann en man, som har lön så det räcker till henne med. Annars kan hon börja odla sina egna grönsaker.

6 kommentarer:

:sericea: sa...

mycket gemensamt blir det. i majjona har jag bott :o)
jobbar du med trädgård nu eller vad grejjar du med?

Anonym sa...

Jag gillar smuggelgrogg, det händer alltid spännande saker när man dricker det, senast fick jag röda fläckar över hela kroppen.

Anonym sa...

om man kunde få de flesta att inse att ju mer billig sprit och öl man handlar ifrån Tyskland och Danmark desto mer konsumerar man och på så sätt har man "sparat" nada.

Köp öl på bolaget , köp riktig god öl på bolaget istället för sort guld och norrlands.

Fuck självimport om det inte är till en brakfest av bröllopsmagnitud.

Mer vett åt folket , drick god öl.

Anonym sa...

jah, det är väl egentligen lite tvärtom. Persson har råd att arbeta obetald för att han har en fru som tjänar tillräcklig ändå :)

lisa sa...

argaste: smuggelgrogg är kanske en annan sak. Jag är beredd att bortse från den.

Cliff Hanger sa...

Det är närmare till den tysklandsinköpta billiga ölen från Göteborg. Det är nog den största fördelen med Göteborg. ;-) (Man kan ju köpa annan öl än tysk fulöl på såna resor).