torsdag, december 14, 2006

Jag -en porslinsknarkare


Jag skulle inte alls in där. Skulle bara gå och handla lite köttfärs, och sedan hem för att göra lasagne. Men det var ju öppet. Och man får ta tillvara å tillfällena, det är inte alltid man får komma in.


Jag skulle ju bara in en snabb sväng. Rekognisera lite, se om de hade uppdaterat sig, fått in något nytt. Spana efter de perfekta julklapparna, de som man aldrig kan veta var de dyker upp.


Ut kom jag med fyra stycken djupa tallrikar. Rörstrands "Bimbo". (Väldigt roligt namn på en porslinsservis från någon gång på 50-talet)


För fyrtio spänn. Lycklig.


Vi har ju bara fyra djupa, om man inte räkna de två stora och de två små och skålarna som används som djupa. Jag kan inte låta bli att köpa porslin. Står det rätt sak under, de rätta stämplarna, från den räta tiden. Om det dessutom är superfynd som idag, så är det omöjligt. Trots att skåpen snart inte går att stänga längre. Jag kan inte hejda mig själv. Men jag är glad så länge jag inte börjar handla på tradera och dyligt. Det skulle vara förödande för framkomligheten i vårt kök.


Jag är dessutom blandmissbrukare. Porslinskopparna har jag ju redan berättat om. Och jag är farligt nära att trilla dit på 60-talsplast också. Ostkupan Jonas står redan i skåpet och snyggar sig. Det bärjar nog bli dags för det där torpet snart. Det där jag ska använda allt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Känner igen det där, min passion är gräddsnipor, i glas eller i porslin, nästan alla är vackra! Kaffekoppar är också en höjdare, måste få min man att inse det också, så att jag kan plocka ur dom och ha dom framme igen.
mamman

lisa sa...

ni borde satsa på ett riktigt stort vitrinskåp!