söndag, april 25, 2010

Blunda lite

Ojoj, imorgon ska vi på föräldragrupp och kolla på förlossningsfilm det första vi gör. Hur många minuspoäng får man om man inte vill se? Och tänk om det är Gudrun Schymans?

10 kommentarer:

fingerspitz sa...

Om det är den som jag visade när jag höll föräldragrupp är den ganska harmlös. Fast då hade jag ju å andra sidan varit med på drygt 50 förlossningar...

Thepas sa...

Vi fick inte se Gudruns. Den vi fick se var från åttiotalet (gissningsvis) och var ganska harmlös. Vi gick därifrån med modiga hjärtan (och inte illamående).

Snegurotjka sa...

Jag VILL se Gudrunfilmen! Jag vill också se den norska amningsfilmen "Bryst er best"... Fast jag hade inte velat se dom när jag var höggravid.

Ser fram emot att få träffa er i maj. Kram!

lisa sa...

det var inte Gudrun som var med på filmen, som tur var. Det var alldeles vanliga månniskor, förutom en lite småhelig kvinna som minsann ville föda utan smärtlindring (föruom lustgas) för att få "uppleva smärtan"... lite väl präktig. I övrigt var det en bra film, det föddes barn på slutet och alla preggosar som tittade grät nog en skvätt.
Den norska amninsfilmen verkar ball, den kanske du vet mer om Johanna?

Fundera grönt sa...

Ball vet jag inte, men den är bra vill jag minnas... :)
Nanna

fingerspitz sa...

Det enda jag minns från "bröst är bäst" är när kvinnan skidar nerför fjället med ungen i en kont och sen sätter sig att amma utomhus framför en brasa.

Snegurotjka sa...

Nu blir jag tvungen att lägga in länken till trailern för nyutgåvan av "Bryst er best".(känsliga tittare varnas) Min favorit är stenbrösten i bäcken... Vassegod:

http://www.youtube.com/watch?v=_6gkN7Si2lE

lisa sa...

Utomhusamning i skidbacken verkar inte vara någon hit.

Ojoj, stenbrösten! Sen blev det lite blodigt, och jag vågade inte kolla längre.

Snegurotjka sa...

Förlåt! Jag glömde bort blodskräcken, absolut inte meningen.

lisa sa...

Jag lyckades censurera alldeles själv, har blivit rätt bra på det.